"ТЕЛЕКОМ Србија" и сви оператери под брендом "Супернова" позвали су "Јунајтед медију" да им пошаље предлог уговора за свих 19 канала из њиховог портфолија. У позиву се инсистира да у понуду обавезно буду укључени канали Спорт клуб, Нова С, Нова спорт и Н1.

- У интересу телевизијских гледалаца у Србији очекујемо да понуду и предлог уговора добијемо у што краћем року - саопштио је јуче "Телеком". - Уколико заиста постоји намера власника "Јунајтед медије" да омогући да сви корисници у Србији могу да гледају њихове канале, до закључења уговора ће лако и брзо доћи.

Прочитајте и: Od "Junajted grupe" ni jedan dinar za autorska prava: Zašto su povlašćeni TV kanali koji rade u Srbiji, a prijavljeni su u Luksemburgu?

Ово је уследило као реакција на саопштење "Јунајтед групе" у којем су изразили жаљење јер им се, како тврде, први пут дешава да делове пословне преписке нека компанија објављује у жутој штампи. "Јунајтед" тврди да од почетка овог, како прецизирају, инструментализованог сукоба, тврде да су државни оператери уклонили телевизију Н1 из 300.000 домова у изборној години, што потврђује и чињеница да четири дана од објаве јавне понуде "Телекому Србија" и ЈП "Пошта" за дистрибуцију информативног канала Н1, нико од државних оператера није контактирао са њима.

Огласила се и телевизија Арена спорт.

- Телевизије Спорт клуб и Арена спорт задужене су за пласирање најатрактивнијих и најважнијих спортских садржаја у нашој земљи, али је још увек тешко у понуди великог броја кабловских оператера ове две телевизије "пронаћи" у истом пакету. Групација СББ је за такву ситуацију у Србији оптужила свог директног конкурента и навела да СББ кабловском оператеру није дозвољено да у своју понуду уврсти програме Арене и све друге канале који се налазе у саставу HD Win групације.

Прочитајте и:"Junajted medija" obrće milione evra, a dobija subvencije Srbije: U BiH i Sloveniji novčano kažnjeni

Генерални директор HD Win Небојша Жугић каже да би такве тврдње назвао гласинама и неоснованим оптужбама:

- Тврдим да апсолутно није тачно да Арена спорт не жели да буде део пакета које својим корисницима нуди СББ. Напротив, Арена спорт је носилац права преноса националних такмичења готово у свим спортовима и сигурно јој није у интересу да гледаоцима у Србији ускрати најгледаније утакмице наших клубова у националним и европским оквирима. Ми желимо да Звезду и Партизан у Србији преко Арене спорт гледа цела Србија, као и што желимо да у утакмицама наших НБА кошаркаша ужива већи број корисника. Увек смо се борили за што већу видљивост и популаризацију српског спорта.

Жугић истиче да од СББ-а никада није добио позив за сарадњу, али и да су његова врата свима отворена за разговор. - Што се навода из СББ-а тиче, одговорно и са сигурношћу тврдим да од њих никада нисмо добили захтев за понуду да у њихове пакете уврсте и програме Арене спорт. Да јесу, сигурно бисмо прихватили позив за разговор и договор, као што сарађујемо са свим другим оператерима у Србији и региону.

ПОЗИВ НА ДОГОВОР

- Овом приликом позивам СББ, ако искрено желе сарадњу, да нам се обрате и да покушамо заједно да постигнемо договор за добробит свих љубитеља спорта у нашој земљи - закључио је Небојша Жугић, директор Арене спорт.