КОМПАНИЈА "Делта холдинг" уплатила је у буџет Репбулике Србије, за прошлу пословну годину 11,44 милијарде динара. Укупан промет предузећа лане је био 60,45 милијарди динара и већи је за четири одсто него у претходној години. Остварен је ЕБИТДА од 5,23 милијарде динара, што представља повећање за девет одсто. На годишњој конференцији, потпредседница компаније Марија Десивојевић Цветковић је навела да у овој години "Делта" планира раст укупног прихода на 68,5 милијарди динара.

- Нама је Србија мала за улагања и то није тајна - изјавио је Мирослав Мишковић, председник "Делта холдинга". - Зато и инвестирамо у региону. У плану је изградња шопинг-мола у Сарајеву, а вредност ове инвестиције ће бити између 80 и 90 милиона евра. Преговарамо и са Скопљем око агробизниса, али желимо да инвестирамо и у Србији. Очекујемо да ће оперативни профит ове године износити више од 65 милиона евра. То ће бити рекорд, не само међу компанијама ван јавног сектора и мултинационалних компанија које послују у Србији, него и у региону.


Прочитајте и:Od "Junajted grupe" ni jedan dinar za autorska prava: Zašto su povlašćeni TV kanali koji rade u Srbiji, a prijavljeni su u Luksemburgu?Живорад Васић, виши потпредседник "Делта холдинга" је најавио да је у плану отварање хотела "Индиго" у Београду, као и почетак градње "Холидеј ина" у Љубљани.

- Очекујемо да ћемо у 2021. години започети и градњу хотела "Интерконтинентал" у Београду - истакао је Васић.


НЕ ОДУСТАЈУ ОД САВА ЦЕНТРА

КОМПАНИЈА "Делта холдинг" је и даље заинтересована за куповину Сава центра. Потпредседник Живорад Васић је рекао да ће сачекати тендер који се очекује у наредних месец дана.

- Ангажовали смо стручњаке да кажу шта би требало урадити да Сава центар постане савремени конгресни центар - открио је Васић. Ради се о улагањима између 75 и 80 милиона евра, а наша процена је да би тај новац могао да се врати за 35 до 40 година.