ПРОПАЛИ преговори између "Супернове" и "Јунајтед медије" полако прерастају у рат саопштењима. Уместо договора, који би свим корисницима кабловске телевизије омогућио квалитетан програм наставило се препуцавање, јер "Супернова" тражи све канале "Јунајтеда", а ови поново нуде само Н1 и не одговарају зашто ускраћују остале канале.

Прво се у уторак огласио "Јунајтед", а потом је уследио одговор "Супернове".

Компанија "Јунајтед група" жели да преговоара само са "Телекомом Србија", око емитовања канала Н1. Како се наводи у њиховом саопштењу, они не могу да преговарају са "Суперновом", јер је то "фантомска фирма", која је регистрована само као "жиг", а понашају се као оператер.

- Подржавамо "Супернову" да после последњег позива престане да нам нуди непостојећу сарадњу, јер ниједан уговор са њима не би био легалан - истиче се у саопштењу "Јунајтед групе". - Управо због чињенице да нису регистровани као фирма, наругали су се пре свега својим корисницима.

Прочитајте још - Тужба “Супернове“ привремено враћа ТВ канале? Траже да се гледаоцима омогуће програми „Јунајтед медије“ до окончања преговора

Како су навели, емитовање њихових програма на кабловима "Супернове" није прекинуто, када су на то имали свако право, а то је било још пре годину, када се званично променило власништво над оператерима по Србији и када их је купио "Телеком", под врло нетранспарентним околностима.

- Нећемо упућивати последњи позив, јер желимо да наши програми у чији квалитет константно улажемо, буду видљивији што већем броју грађана - кажу у "Јунајтед групи". - Позивамо "Телеком" да приступи легалним преговорима, уколико заиста жели или сме да донесе одлуку у интересу својих корисника, како би могли да гледају програме "Јунајтед медије" и у наредним годинама.

Из "Супернове" кажу:

- "Јунајтед група" посеже за најбаналнијим потезима у циљу скретања пажње са истине на лажи. Понуду за сарадњу са "Телекомом" добили су писаним путем током преговора, о чему смо јавност истинито информисали. Исто ћемо учинити и чим стигне њихов одговор у виду понуде и предлога уговора. Подсећамо вас, такође, да су кабловски оператери у оквиру бренда "Супернова" прихватили вашу понуду за уговор вредан 20.000.000 евра, али нису могли да прихвате ставке које представљају грубо кршење закона и дељење територије и корисника - наглашњавају у "Супернови". - Позивамо вас да престанете да се ругате својим и нашим корисницима и да коначно пошаљете понуду за свих 19 канала (Спорт клуб, Нова С, Нова Спорт, Н1).

ЗА ПАРЕ НИСУ БИЛИ ФАНТОМИ

ИЗ "Супернове" су поручили да желе још једном да појасне:

- Нисмо били фантомски када сте од нас за годину дана узели више од 4.000.000 евра, а незаконитом понудом захтевали нових 20.000.000 евра, поручују из компаније која функционише као део "Телеком Србија групе".