Председник САД Доналд Трамп огласио се на Твитеру поводом потписивања писма о намерама тзв. Косова и Србије са немачком авиокомпанијом Луфтханза о успостављању директног лета између Београда и Приштине, пише данас Глас Америке.„Сви су говорили да се то не може остварити. Међутим, први пут у последњих двадесет пет година, биће успостављени директни летови између Србије и Косова. Још једна победа – захваљујући амбасадорима Роберту О’Брајену и Ричарду Гренелу", написао је Трамп.

Прочитајте још: Председник о авио линији Београд-Приштина: Постигли смо компромис којим није признато Косово

Србија и тзв. Косово потписали су у понедељак у Берлину писмо о намерама са немачком авиокомпанијом Луфтханза о успостављању авионске линије Београд-Приштина.

Није међутим познато када би та авиолинија могла и званично да заживи.

Ваздушна линија између два града у прекиду је двадесет једну годину.

Документ су, у згради америчке амбасаде, парафирали Милун Тривунац, државни секретар у Министарству економије Србије и ;Есет Бериша, директор Ауторитета цивилног ваздухопловства Косова (АВЦК), јавила је агенција АП.

Потписивању су присуствовали Роберт О’Брајен, саветник америчког председника Доналда Трампа за националну безбедност и ;Ричард Гренел, специјални изасланик Беле куће за Србију и Косово.