Компанија "Knott Autoflex Yug" данас у Бечеју отвора нови погон у који је инвестирано 7,5 милиона евра, а у којем ће бити запослено 82 радника.

Свечаности присуствује и председник Александар Вучић, којег су, по доласку, испред фабрике дочекали руководство компаније и запослени, али и велики број грађана Бечеја и околине.

Вучић је грађанима захвалио што су га сачекали у том броју, а интересовало га је да ли има посла у Бечеју и шта још треба да се уради за грађане у том месту. Одговор мештана био је да се "гради на све стране и да све иде у добром правцу".

На питање шта им недостаје, навели су да је потребно урадити тротоаре у појединим улицама, као што је Новосадска и Уроша Предића, као и да би требало урадити пут према Градишту и Радичевићу.

Прочитајте још:
Вучић у фабрици Меи Та у Обреновцу: Нису веровали, а сада овде ради 3.000 људи

Вучић је затим имао састанак са руководством фабрике, а потом је обишао главну халу фабрике у којој је разговарао са радницима, као и новотворени погон за топло цинковање.

Свечаности поводом отварања присуствују и председник покрајинске владе Игор Мировић, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб, директор и сувласник Кнотт Аутофлеx Мађарска Шандор Хас Сабо, директор Кнотт групације Немачка Валентин Кнотт, председник општине Бечеј Драган Тошић...

Компанија Knott Autoflex Yug произоводи делове за аутоприколице.

Укупна вредност инвестиције за нови погон је 7,5 милиона евра, од чега је Развојна банка Србије учествовала са 250.000 евра.

У компанији наводе да је погон за топло цинковање произведен према највишим стандардума заштите животне средине уз примену најсавременијих технолошких достигнућа у овој врсти површинске заштите челика.

Капацитет линије на годишњем нивоу је 20.000 тона, од чега ће 14.000 тона бити намењено за продају.

Иначе, фабрика Knott Autoflex Yug је у фебруару 2017.године отворила нови погон за производњу делова за аутоприколице на површини од 9.500 квадрата у који је инвестирано 1,3 милиона евра.

Предузеће Knott Autoflex Yug постоји од 2003. године, а основале су га компанија Аутофлеx Кнотт из Кечкемета у Мађарској и Кнежев гроуп из Србије у односу 51:49 одсто власништва.

Компанија је 2011.године купила погон Ливнице у Чоки од фирме АТБ Север из Суботице.

Од 2003.године у фабрику Knott Autoflex Yug уложено је 19,5 милиона евра, а у Аутофлеx Ливницу 4,5 милиона евра.

Компанија Knott Autoflex Yug има 520 запослених, а у 2019.години остварила је промет од 29,2 милиона евра.

Фабрика у Бечеју своје производе пласира на тржиште ЕУ, Израела, Русије, Турске и САД.

Председник Вучић је на свом Инстаграм налогу "будуцностсрбијеав" јуче је поручио да је најважнији циљ отварање фабрика и нових радних места.

За нас је најважнији циљ отварање фабрика и нових радних места, да се у Србији живи боље, да људи раде и остају на својим огњиштима. Зато свакодневно бијемо битку за инвеститоре, која је битна за стварање будућности, веома је значајно да имамо раднике који су спремни да дају свој допринос, али и инфраструктуру која је добра. - Председник Републике Србије Александар Вучић присуствоваће сутра свечаном отварању новог погона фабрике Кнотт Аутофлеx Ууг д.о.о. у Бечеју, наводи се на Инстаграм профилу председника.

ВУЧИЋ: НОВИ ПОГОН-ЗНАК ДА СМО НАПРАВИЛИ ДОБАР БИЗНИС АМБИЈЕНТ

Отварање новог погона компаније "Кнотт Аутофлеx Yуг" у Бечеју показује да они који су инвестирали у нашу земљу настаљају то да раде, да су задовољни условима и да је направљен добар пословни амбијент, поручио је данас председник Александар Вучић.

Он је, на свечаном отварању данас истакао да је срећан због отварања погона, јер је много труда, рада и новца, 7,5 милиона евра, компанија уложила у ширење капацитета, у жељи да унапреди пословање и запосли 65 нових радника.

"А, ми смо овде, јер смо мало, колико смо могли, помогли у овоме и поносан сам на улогу државе Србије. Трудимо се да не каснимо са давањима, као и да у издавању дозвола, и осталим видовима подршке, не заостајемо за најразвијенијим земљама света", рекао је Вучић.

Подсетио је да је ово други пут да је у компанији "Кнотт Аутофлеx Yуг" у Бечеју, а да је сваки пут било са разлогом - због отварања погона.

"Драго ми је да људи који су инвестирали, насатвљају са инвестирањем, и то показује да су задовољни условима и да смо направили добар амбијент у којем они могу даље да раде и зарађују, а радиници да имају биља примања и бољу будућност за своју децу", поручио је Вучић.

Он је најавио да ће се радити и обилазница око Темерина, што је житељима Бечеја и околине олакшати пут до Новог Сада, као и брза саобраћајница од Сомбора до Кикинде.