Милош Велики, а ЗНАКОВИ МАЛИ: Возачи стижу брже до одредишта, ако не промаше скретање

С. Б. М.

субота, 11. 01. 2020. у 16:02

Милош Велики, а ЗНАКОВИ МАЛИ: Возачи стижу брже до одредишта, ако не промаше скретање

Фото Н. Скендерија

Возачи се жале да их путокази на обилазници око Београда не усмеравају на недавно изграђени ауто-пут ка Чачку

ОД када је отворен ауто-пут "Милош Велики", возачи брже стижу до одредишта, али само ако га пронађу из првог пута и не промаше лоше обележено скретање на обилазници око Београда. Онда путовање може и да се одужи. Путници који иду из престонице последње обележје за нови ауто-пут виде код Добановачке петље, а касније их саобраћајна сигнализација упућује само на пут за Чачак, али не и на "Милоша Великог". На читавој обилазници око Београда од Добановачке до Сурчинске петље нема ниједне табле са именом вође Другог српског устанка.

Мање пажљиви возачи, управо од Сурчинске петље лако могу да пропусте укључење за нови ауто-пут, пошто је овај део лоше обележен путоказима.

Тако када се ауто-путем Београд - Загреб вози ка петљи Добановци постоје четири саобраћајна знака која упућују на "Милоша Великог". Али, када путници наставе ка Сурчинској петљи, како би обилазницом стигли до ауто-пута, нигде ознаке за нову саобраћајницу нема.

- Не постоји обележје да је скретање за ауто-пут "Милош Велики" за пет километара, километар или 500 метара - жале се шофери. - На само десет метара од укључења на нову деоницу Сурчин-Обреновац је путоказ на коме стоји упутство да је скретање за Чачак десно. Чак и тај знак је неупадљив и ако возите у колони или иза камиона, велике су шансе да га не видите и да промашите пут.

Прочитајте и: Auto-put podigao cenu njiva četiri puta: Veliko interesovanje investitora za zemljište na "Milošu Velikom"

Проблема има и после искључења са ауто-пута за Обреновац. Уколико неко жели да се врати пут Београда, на раскрсници мора да скрене улево. Нема семафора, а возаче из овог смера нико неће да пропусти. А онда поново настаје проблем. Јасног путоказа за Београд, Сурчин или Добановце нема, већ само знак који путнике упућује куда ка Сремској Митровици.

НАВИГАЦИЈА РАДИ

НОВОИЗГРАЂЕНЕ деонице ауто-путева у Србији веома брзо се нађу и на навигационима мапама. Сви нови аутомобили или они који имају аутоматско ажурирање мапа и података имају "уцртан" и нови ауто-пут до Чачка, па чак и оне бесплатне мапе, попут Maksfree навигације.

Једино, засада "Милоша Великог" нема на "Гугловим" мапама.

- Снимамо сваки метар, прилаз, објекат и ускоро завршавамо посао - рекао нам је незванично један од сарадника "Гугла " у Србији. П. Ж.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Vlada

13.01.2020. 06:00

"Nema ni jedne table sa imenom vodje Prvog srpskog ustanka " ? Zasto , zar postoji i put Karadjordja velikog , neko ne cita tekst ili ne poznaje istoriju?