Пуно срце више од пет хиљада малишана широм Србије

25. 12. 2019. у 17:33

Пуно срце више од пет хиљада малишана широм Србије

Фото: С.Радовановић

Караван радости је, у оквиру акције „Волимо празнике јер волимо једни друге“, и ове године обишао све домове за незбринуту децу и дечије болнице, и уз новогодишње представе и дружење са Деда Мразом пронео празничну чаролију широм Србије
У оквиру акције „Волимо празнике јер волимо једни друге“, коју већ пету годину заредом спроводи компанија Мерцатор-С, Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и представници ове компаније посетили су малишане у Болници за педијатарију "Др Олга Поповић - Дедијер". Као и претходних година, караван је посетио више од 50 институција у 23 града, а 2.000 запослених поделило је више од 5.000 пакетића штићеницима домова за незбринуту децу и малишанима у болницама.


Повереница Бранкица Јанковић, похваливши акцију компаније Мерцатор-С, која траје већ пет година, истакла је да је потребн пружити сву подршку слабијима од нас, јер немамо сви исте стартне животне позиције.


Координатор корпоративних комуникација компаније Мерцатор-С Марко Влаховић казао је да су ове године обележили мали јубилеј - пет година Каравана и додао да су поносни на то што су за то време, више од 10.000 запослених, поделили више од 25.000 пакетића.


"Деца реагују фантастично, а главни утисак целог каравана је да пакетићи нису главна ствар, већ дружење, представа, Деда Мраз који им дође и тај тренутак да они и ако нису код куће у тој атмосфери, доживе тај празник и то породично", казао је Влаховић.


Фото: С.Радовановић


Главна медицинска сестра Болнице за педијатарију "Др Олга Поповић - Дедијер" Драгана Паларић навела је да малишани нису очекивали Деда Мраза и истакла да им је приређено велико изненађење.


"Деци овакве акције значе много. Сваки дан у болници зна да буде веома трауматичан и за њих, а и за мајке и уопште родитеље, и када им приредите овакав чин, наравно да деца бар за тренутак забораве због чега су овде", казала је Паларић.


Захвалила је у име управе болнице и свих запослених, као и пацијената на тој, како каже, предивној акцији додајући да очекује и следеће године да се понови акција Мерцатора- С, која је постала традиционална.


(PR)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације