Премијерка Брнабић саопштила лепу вест: У Ковин стиже 300 радних места

В. Н.

21. 12. 2019. у 20:09

Премијерка Брнабић саопштила лепу вест: У Ковин стиже 300 радних места

Ана Брнабић , фото Влада Србије

Премијерка отворила реконструисану деоницу регионалног пута у Ковину

ТУРСКИ инвеститор "Мел текстил" долази у Ковин, а то значи да ће бити отворено 300 нових радних места.

Ову лепу вест саопштила је у суботу приликом посете председница Владе Ана Брнабић која је појаснила да су завршени преговори са фабриком која производи навлаке за аутомобилска седишта.

- "Мел текстил" ће већ у првој години отворити 100 нових радних места, а после и свих 300 - рекла је Брнабићева у Делиблату, где је у суботу отворила обновљену деоницу пута од Ковина ка том месту.

Реконструисани пут, на коме је пресвучен асфалт, дуг је више од девет километара и омогућава житељима Делиблата и Мраморка, као и посетиоцима Специјалног резервата природе "Делиблатска пешчара" несметан пролаз.

Прочитајте још: "Фијат" потписао јако битан споразум: У игри је судбина наших радника, а једна реченица одлучује о свему

- Важни су ауто-путеви и брзе саобраћајнице, али је једнако важно изградити и локалне и регионалне путеве - поручила је Брнабићева и навела да је у Србији изграђено на стотине километара таквих путева.

Премијерка је истакла да је важно да се у Србији тако ради и инвестира, и да не постоје грађани и општине првог и другог реда. Она је у суботу најавила и реконструкцију пута Делиблато-Мраморак.

- Пред нама је реконструкција још једног пута у овом крају, и то ћемо сигурно урадити јер не дајемо празна обећања, него радимо и завршавамо - нагласила је Ана Брнабић.

Она је подсетила да и председник Србије често говори да треба више урадити за Банат.

Председница општине Ковин Сања Петровић, рекла је да је локална самоуправа протеклих година уложила 10 милиона динара у путеве и истакла добру сарадњу и разумевање републичких власти. Како је оценила, премијерка и председник дају свој максимални допринос да Србија буде уређена држава.

СТРАТЕГИЈА ДО 2025.

ПРЕМИЈЕРКА је рекла да ће и у стратешком инвестиционом плану "Србија 2025", који ће бити представљен до краја године, значајна средства бити издвојена за локалне и регионалне путеве. Ово само потвђује да је Влади стало до сваког грађанина.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)