Рама: ЕУ спремна да подржи мали Шенген са 1,2 милијарди евра

Танјуг

21. 12. 2019. у 19:18

Рама: ЕУ спремна да подржи мали Шенген са 1,2 милијарди евра

Фото Instagram @buducnostsrbijeav

Премијер Албаније Еди Рама изјавио је данас у Тирани да је Европска комисија спремна да намени 1,2 милијарде евра следеће године земљама у региону за имплементацију постигнутих споразума у оквиру иницијативе тзв. "малог Шенгена"
Премијер Албаније Еди Рама изјавио је данас у Тирани да је Европска комисија спремна да намени 1,2 милијарде евра следеће године земљама у региону за имплементацију постигнутих споразума у оквиру иницијативе тзв. "малог Шенгена".

"То нису зајмови вец грантови", рекао је Рама на заједничкој прес конференцији након састанка са председницима Србије и Црне Горе Александром Вучиће и Милом Ðукановићем и премијером Македоније Зораном Заевим.

Рама је додао да чује доста теорија завере и бесмислица о томе да та иницијатива нема никаквог утицаја на све земље.

"Ситуација је баш супротна, а свака земља која буде укључена у процес, имаће бенефите", додао је Рама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Vatro Marx

21.12.2019. 20:05

Znate onu nasu para vrti de burbuja nece.Dobro sto je EU obecala da saku eura pokloni Balkanu, tako bit ce manje azilanata.

VETRUŠKA

21.12.2019. 21:14

divna vest sada napokon znamo koliko je para neko uzeo u srbiji ili ce uzeti za trajno naseljavanje azilanata u srbiji male su to pare za evropu da reši pitanje million azilanata ideju o malom šengenu I pare su dobijene u evroipi sada se realizuje I niko vucica I vladu nece kriviti kada preko albanije uđe million azilanata I nastanise u srbiji narod ce slegnuti ramenima I reci nije kriva vlast nego mali šengen koji im je to dozvolio neka moja srbadija razmisli ko ce im živeti u srbiji kada hva