СВЕ запослене који су у овој години постали родитељи, компанија "МК група" финансијски је наградила у оквиру традиционалне акције "Подршка породици". За 165 породица које су у 2019. добиле децу издвојено је девет милиона динара. У протекле три године, у оквиру акције подршке породицама, сумом од 26 милиона динара награђено је више од 400 породица и више од 860 деце у оквиру "МК групе", чиме ова компанија јасно истиче значај неговања породичних вредности.

Новчане чекове запосленима на свечаности у хотелу "Шератон" у Новом Саду уручио је Александар Костић, потпредседник компаније, а свечаности су присуствовали и запослени из земаља региона у којем "МК група" послује. За најмлађе чланове породица запослених у хотелу је организован посебан програм.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Најмоћнија Српкиња у САД "чува" 13 трилиона долара: Јелена Маквилијамс о напретку Србије, али и о односу се Трампом

- Није мала ствар да компанија у једној години постане богатија за 165 новорођених беба. Веома сам поносан на ову чињеницу, али и на податак да чак 32 породице спадају у категорију породица са троје или више деце - изјавио је Александар Костић, потпредседник компаније "МК група". - Као одговоран послодавац, трудимо се да константно бринемо о својим запосленима, али и стопи наталитета наше земље. Посвећени смо креирању радног окружења у којем наши запослени могу да испуне професионалне амбиције, али и да се остваре на приватном плану.

Колико ова акција значи самим родитељима истакла је Јована Додер запослена у "МК групи":

- Једна од најлепших улога у животу је улога родитеља. Драго ми је што сам део система који афирмише породичне вредности и на овај начин показује да брине о запосленима. Окупљање у хотелу "Шератон" овим поводом је заиста лепа иницијатива, а поред колегиница и колега из Србије, придружили су се и запослени из компанија из Словеније, Хрватске и Црне Горе, које припадају "МК група систему".

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж истакао је да вредност друштвено одговорног пројекта "Подршка породици" није само у значајном новцу који "МК група" издваја као подстицај запосленима да се остваре као родитељи и увећају своје породице.

- Највећа вредност ове активности "МК групе" је у изграђеном здравом, према породици пријатељском радном окружењу, које запосленима омогућава да ускладе породичне и пословне обавезе, да буду и добри родитељи, посвећени својој деци, и задовољни, мотивисани, лојални и вредни радници, доприносећи компанијском успеху и ефикасном, продуктивном и профитабилном пословању. То се односи како на Србију, тако и на Словенију, Хрватску и Црну Гору, где "МК група", као лидер у региону, има своје компаније - рекао је Чадеж.

Поносни: Александар и Миодраг Костић

Активности "МК групе" на подршци родитељству похвалила је и министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић. Она је истакла да не изненађује чињеница да је управо "МК група" један од добитника награде Привредне коморе Србије "Пријатељ породице" у категорији великих предузећа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пољопривреди до сада исплаћено 28,5 милијарди динара субвенција, подстицаје преносе у 2020.

ПОДСТИЦАЈ И ЗА ДРУГЕ

КАО једна од најснажнијих регионалних групација, која послује у домену аграра, финансија и туризма, компанија "МК група", како је саопштила, настоји да пружи адекватан допринос и подршку запосленима у систему како би помогла у подизању стопе наталитета, а својим примером подстакла и друге компаније да препознају ову важну тему у друштву и развију своје системе подршке.