ИНСТИТУЦИЈА за изградњу и управљање некретнинама из Београда нови је власник пословог комплекса B23 Office Park. Зграда са хелидромом поред ауто-пута, прекопута "Арене", стоји недовршена дуже од десет година. Једна од најпознатијих нових зграда у престоници продата је по почетној цени од 2,27 милијарди динара. Институција за изградњу и управљање некретнинама основана је у августу ове године, а као једини власник наведен је Звонко Гобељић.

Нови власник недавно је купио и Индустрију мотора Раковица за 1,1 милијарду динара.

Најважнију имовину фирме чини пословни простор - објекат у изградњи, површине 60.000 квадратних метара, на шест спратова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Враћа се у фирму у којој је зарадио свој први динар: Гобељић нови власник ИМР


Градња овог објекта, који је представљен као прва зграда врхунске, ААА класе, почела је пре десет година. Предузеће у чијем власништву је било градилиште "Верано моторс" отишло је у стечај 2015. године, и од тада је овај објекат напуштен.

Пре две године је први пут Агенција за лиценцирање стечајних управника објавила продају, а потом још једну, али до сада није било заинтересованих купаца.

Како "Новости" сазнају нови власник - Звонко Гобељић планира да доврши овај репрезентативни објекат за 12 до 14 месеци. Занимљиво је да је на лицитацији победио турско-руску компанију "Роносанс холдинг", која је већ стекла референце у нашој земљи, а има огромну репутацију у свету.