Делез Србија имплементирала и сертификовала IFS Logistics стандард

12. 12. 2019. у 16:30

Делез Србија имплементирала и сертификовала IFS Logistics стандард
Највећем малопродајном ланцу у земљи потврђена посвећеност квалитету и безбедности хране

Компанија Делез Србија је успешно имплементирала захтеве и сертификовала IFS Logistics стандард (International Featured Standard), који потврђује посвећеност компаније квалитету и безбедности производа , што је чини лидером у овој области на домаћем тржишту и представља још један корак у правцу ГФСИ – Глобалној иницијативи за безбедност хране, као општег правца пословања на глобалном нивоу.

Овим је потврђено да у компанији Делез Србија постоји највиши степен поштовања захтева овог стандарда, интерног и екстерног поверења и транспарентности у функционисању логистике и дистрибутивних канала производа у систему малопродаје.

„Имплементација и сертификација IFS Logistics стандарда су потврда наше стратешке опредељености да купцима у сваком тренутку омогућимо широк асортиман производа високог квалитета. Безбедност хране и непрехрамбених производа и посвећеност овој теми нама су императив у пословању“, истакла је Милана Јевић Гледовић, потпредседник правних послова и заштите ресурса компаније Делез Србија.

IFS Logistics сертификација нуди различите предности компанији која тежи квалитету и безбедности хране као и предност на тржишту пре свега у побољшаном поверењу у добављаче и производе, као и бољем разумевању између менаџмента и запослених у вези са стандардима и процедурама пословања у овој области.

Циљеви IFS Logistics сертификације су обезбеђивање упоредивости и транспарентности дуж целог ланца пријема, складиштења и дистрибуције производа, успостављање општег стандарда са униформним системима евалуације, смањење трошкова и скраћење оперативног времена у процесима и за добављаче и за малопродавца, као и рад са независним системом контроле/провере рада система од стране сертификационог тела Bureau Veritas.

Bureau Veritas основана је 1828. године, има око 77.000 запослених у више од 1.500 канцеларија и лабораторија широм света. Светски лидер у услугама лабораторијског тестирања, инспекције, провера и сертификације, спровео је контролну проверу за добијање IFS Logistics сертификата, који представља заједнички циљ трговине и индустрије у успостављању транспарентности и поверења дуж целог ланца набавке. IFS Logistics стандард, који је посебно опредељен за кораке складиштења, дистрибуције и транспорта, као и активности утовара и истовара, примењује се у управљању прехрамбеним и осталим производима у системима где је највиши ниво њихове безбедности и квалитета постављен као основни захтев пословања.

(ПР)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације