Обележен Дан Удружења банака Србије

Д. И.

04. 12. 2019. у 17:21

Обележен Дан Удружења банака Србије
Генерални секретар ове организације Владимир Васић истакао да је у сарадњи са државом и банкама, решено питање кредита индексираних у швајцарским францима
Мало је институција на овим просторима које трају готово један век и то је посебна одговорност за све нас који у Удружењу радимо - рекао је генерални секретар Удружења банака Србије, Владимир Васић, поводом Дана УБС, који је симболично обележен 4. децембра у згради Геозавода, некада Београдске задруге за међусобно помагање и штедњу, касније једне од најважнијих београдских банака.

Прочитајте још: Узмите онолико новца колико вам стварно треба и ако не морате не задужујте се на максималан рок: Савети стручњака за узимање кеш кредита

Говорећи о резултатима оствареним ове године, Васић је истакао да је у сарадњи са државом и банкама, решено питање кредита индексираних у швајцарским францима који је годинама оптерећивао и банкарски систем и грађане Србије.

Данас је макроекономска ситуација у Србији стабилна, као и курс динара према евру, што пословање чини предвидљивим, како је рекао, а планирање прецизним.

У банкарском сектору расте поверење грађана у динар, смањен је број и удео ризичних пласмана.- Удружење банака Србије одлучило се за важна унапређења у свом раду - навео је Владимир Васић. - Та модернизација укључује убрзану дигитализацију, отварање ка јавности и рад на подизању финансијске писмености најширег круга корисника банкарских услуга. Свој допринос електронском пословању Удружење даје и активирањем пројекта Платиматик, који омогућава најефикасније и најједноставније измиривање редовних месечних обавеза грађана. Ово решење представља добитну комбинацију и за грађане, и за банке, и за издаваоце рачуна, и ми очекујемо велику експанзију Платиматика у наредном периоду.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације