БЕОГРАД - Министра финансија Синиша Малог данас су на улазу у Дом народне скупштине сачекали новинари, којима је на питање како се данас осећа након одлуке Одбора за етику БУ и да ли ће поднети оставку коју тражи опозиција, одговорио да је много труда уложио током школовања и да му је тешко да прихвати одлуке, како каже, политичке комисије.

Поручио је да ће се борити и својим ангажманом доказати своје знање, као и да је народ најбољи судија, а не политичке комисије.

"А како ми је? Тешко ми је. Много ми је тешко зато што сам цео живот напорно радио, знам колико сам напора уложио да будем најбољи студент. Много сам напора уложио и за своје дипломске и за постдипломске студије, једна магистратура, друга магистратура, докторат и онда ми је тешко да прихватим одлуке политичких комисија", рекао је Мали, долазећи у парламент где је у току расправа о Предлогу буџета за 2020.годину.

Мали је поновио да је сада у потпуности посвећен усвајању буџета, и да ће се посебно обратити грађанима, али после усвајања најважнијег закона у парламенту.

"Оно што је мени данас важније је што ћемо завршити расправу о буџету у начелу. Очекујем да се до среде заврши расправа о амандманима и да се у четвртак буџет усвоји. Имамо само 115 амандмана. Мислим да никада нисмо имали мање амандмана на један буџет што говори о његовом квалитету", рекао је Мали.

Он је подвукао да у буџету за 2020.годину има новца и за плате и за пензије, за подизање животног стандарда грађана Србије, као и за даље инвестиције у путну и железничку инфрастуктуру.

"Правимо основу за још бржи раст. Фискална конслидација је завршена и сада гледамо у будућност", рекао је Мали.

На питање да прокоментарише то што је Н1 телевизија два дана пре одлуке Одбора за етику Универзитета у Београду заказала емисију са гостима који "као да су знали унапред резултат", Мали је рекао да нема ту шта да дода и да је због тога и навео да је реч о политичкој комисији.

"Они су то унапред знали, то је њихова политика и нека им је. Мени остаје да се борим, као што сам малопре и рекао", рекао је Мали.

На поновљено питање шта намерава да уради после одлуке Одбора и у вези са оставком коју тражи опозиција, Мали је казао да је већ одговорио на то питање и да ће грађани Србије на крају дати свој суд о раду сваком од нас.