ПРЕДСЕДНИК Вучић састао се данас са представницима компаније „Азвирт“. После састанка потписан је комерцијални уговор за изградњу деонице ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице на деоници Шабац-Лозница.

Он је честитао на потписаном уговору рекавши да је он веома важна ствар за нашу земљу.

- Вредност овог уговора је 476 милиона евра, у наредне три године изградићемо 21,4 километра ауто-пута од Руме до Шапца. То је врста споне и то је важно. Спона са Мачвом и читавом западном Србијом - казао је председник Србије. - То ће бити пун профил ауто-пута ширине 29 метара, са четири траке. Биће пут,„брза саобраћајница“ где ће дозвољна брзина бити до 110 км/х. Готово 77 км,биће савремене саобраћајнице.

Како је нагласио, циљ је да се овај део Србије опорави, а нови ауто-пут је, порука да ће доћи нови инвеститори у овај део земље што, каже он, значи и развој,земље.

- План је да се све заврши у том делу Србије. Све путне комбинације које воде ка РС и БиХ и тиме би Подриње које је празно и пусто можда било са више становника. Људи могу да виде да ипак имају будућност на својим огњиштима. Понсан сам на то што се ауто-путеви граде више и боље у нашој земљи – истакао је председник, додавши да су досадашње компаније добро одрађивале свој посао по питању градње путева у целој Србији.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Погледајте снимак из ваздуха последњег крака Коридора 10: Шест трака, 87 километара, чекали смо га 10 година! (ФОТО+ВИДЕО)


Он се поново захвалио и честитао министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорани Михајловић и Камилу Алијеву председнику “Азвирт”, истичући да нови путеви значе и убрзани развој економије.- За наше госте треба истаћи да смо увек били задовљни тиме што сте урадили за нашу земљу, све сте урадили на високом нивоу и у року. Осећајте се као код куће – рекао је Вучић на руском језику.

Алијев се захвалио на указаном поверењу и похвалио наше раднике.

- Хтео сам да се захвалим за поверење у име компаније које нам је указано. Од 2012. године радимо у Србији и увек смо се трудили да испунимо наше обавезе. Наша главна снага су радници из Србије који су се показали као веома вредни и одговорни – рекао је Камил Алијев председник “Азвирт”.