НА градилишту будуће фабрике за производњу аутомобилских турбо-компресора, чија је изградња у току у новосадској Радној зони “Север 4”, полагањем временске капсуле најављено je да би тај велики индустријски објекат, у којем ће бити отворено 500 радних места, требало да буде завршен за око шест месеци.

Градилиште погона реномиране аустријске компаније „БМТС Текнолоџи“, једног од водећих светских произвођача ауто-турбина, посетили су градоначелник Милош Вучевић, амбасадор Аустрије у Србији Николаус Лутероти, директор „БМТС-а“ Гунтер Семеја и Влатко Ђуричек, директор компаније „ЦПТ Инвест“ у Србији.

- Градимо једну од најбољих фабрика у аутомобилској индустрији, компаније „БМТС“ која иза себе има велика имена и велики реноме – истакао је Вучевић новинарима после полагања временске капсуле и захвалио холандској компанији „ЦТП“, која је у земљиште и објекат од скоро 24.400 квадратних метара, на парцели поред аутопута уложила више од 13 милиона евра.

Прочитајте још - Нови пуњачи за 15 минута пуне батерије електричних аутомобила

Планирано је, како је додао, да „БМТС“ у опремање уложи око 35 милиона евра и да запосли најмање 500 радника, укључујући 50 инжењера који ће радити на развојним пројектима у будућем развојно-истраживачком центру при тој фабрици.

Нагласивши да је у Нови Сад стигла нова велика инвестиција, изузетно важна не само град него и нашу земљу, Вучевић је најавио и нова улагања.

Милош Вучевић и гости на градилишту фабрике Фото Прес служба Града


- За најмање годину до две године, имаћемо нове фабрике овде на суседним парцелама, јер влада велико интересовање инвеститора. Надам се да ће већ крајем априла идуће године „ЦТП-ов“ индустријски парк у Новом Саду почети да ради.

Амбасадор Лутероти изразио је велико задовољство реализацијом те значајне инвестиције у Новом Саду и нпоменуо да су аустријски инвеститори врло задовољни условима које имају у Србији а Семеја је нагласио да су одлуку о изградњи фабрике у Новом Саду у „БМТС-у“ донели након темељног истраживања потенцијалних локација.

ПОРУКЕ

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада, амбасадор Аустрије и представници двеју компанија су у унутрашњост временске капсуле убацили своје поруке. - „За снажан Нови Сад, за нове инвестиције, за нова радна места“ - записао је Вучевић.

ХОЛАНДСКА ФИРМА

“ЦПТ Инвест“ поседује највећи интегрисани систем врхунских пословних паркова у Централној и Источној Европи. - Имамао у власништву више од 5,5 милиона квадратних метара објеката, које рентирамо својим партнерима. Ово је у Србији пети пројекат за протекле две године, колико овде послујемо – рекао је Ђуричек.