Додик и Вулин у Дрвару: Јумко планира да запосли 100 радника

С. М.

уторак, 12. 11. 2019. у 20:16

Додик и Вулин у Дрвару: Јумко планира да запосли 100 радника

Додик и Вулин обилазе радове Фото РТРС

Српски члан Председништва БиХ и министар одбране Србије посетили градилиште

ДО краја године ће у Дрвару, градићу Срба повратника, смештеном на територији Федерације БиХ, почети да ради погон фабрике "Јумко" из Врања, у којем ће бити запослено око стотину радника. То су у уторак потврдили члан Председништва БиХ Милорад Додик и министар одбране Србије Александар Вулин, који су посетили градилиште.

Додик је рекао да је вест о отварању погона важна не само за Дрвар, већ за целу БиХ. Он је захвалио председнику Србије Александру Вучићу, министру одбране Александру Вулину и Србији, која тиме показује пажњу према српским повратницима и општинама у Федерацији БиХ.

- Надам се да ћемо овај објекат отворити до Нове године заједно са руководством Србије, које ће предводити Александар Вучић - најавио је Додик. - Са челним људима Дрвара ћемо промовисати овај успех који ће значити повратницима.

Прочитајте још - ''Јумко'' шије панцире

Влада Србије је већ уплатила милион КМ помоћи Дрвару за решавање инфраструктурних и комуналних проблема, а Влада Српске ће ускоро уплатити 200.000 КМ за одржавање вртића.

- Сви Срби, где год да живе, треба да знају да ће Србија увек бринути о њима - истакао је министар Вулин.

Отварање "Јумковог" погона део је помоћи Србије Дрвару, коју је у септембру обећао председник Србије приликом посете тој општини.

ДЕЛЕГАЦИЈА

РАДОВЕ на новом објекту "Јумка" обишло је руководство Дрвара, министар одбране Србије Александар Вулин, делегати СНСД у Дому народа Парламента БиХ међу којима је био и Никола Шпирић. Са њима је био и генерални директор "Јумка", Бранислав Трајковић, конзул Србије у Мостару Марија Бакоч и начелници српских општина у Федерацији БиХ.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације