Пет месеци после отварања, с Аеродрома "Морава" код Краљева полетеће први комерцијални авиони.

По три лета до Беча од децембра, а до Солуна од марта наредне године субвенционисаће држава, а оператер "Аеродроми Србије", интензивно преговара с авио-компанијама о увођењу линија за Истанбул и неки од аеродрома у Немачкој.

Зоран Илић, заменик ресорног министра, задужен за авио-саобраћај рекао је током јавне расправе о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају у Краљеву да само са аеродрома у Београду и Нишу полеће више десетина авиокомпанија и то до скоро 100 дестинација у око 40 држава.  

Како је најавио Илић, за који дан знаће се која ће авиокомпанија полетети са краљевачког аеродрома до Беча, прве недеље у децембру.

- Наравно да очекујемо да ће се јавити "Визер" и можда "Ер Србија". Верујем да би "Ер Србија" и требало да буде најзаинтересованија с обзиром на то да Краљево није далеко од Београда и да им је можда лакше да се овде базирају, међутим немам информацију да су преузели документацију. Мотив компаније која добије посао јесте да има што више путника, а то ће остварити само уколико буде имала ниске цене карата. Не очекујем да ће цена карте на линији коју смо поменули бити виша од десет до дванаест хиљада динара и то повратне - каже Зоран Илић, заменик у ресорном министарству за авио саобраћај.