Снабдевање гасом неће бити угрожено, без обзира на потенцијалне проблеме, а цена гаса ће бити стабилна и неће се мењати у овој грејној сезони, изјавио је данас директор Србијагаса Душан Бајатовић приликом потписивања уговора о гасификацији Краљева, Крагујевца и Зрењанина.

Како се наводи у саопштењу Србијагаса Бајатовић је рекао да су предузео све мере у вези са сигурним снабдевањем гасом чак и у случају да дође до проблема са његовом испоруком преко територије Украјине.

Србијагас је у сарадњи са Владом Србије предузео све мере да обезбеди додатне количине гаса, пре свега из Баумгартена, тако да ће Подземно складиште у Банатском Двору до краја ове године, уместо са 450 милиона кубика, бити напуњено са додатних 100 милиона тј. са укупно 550 милиона кубика, навео је Бајатовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - UKRAJINSKE ŽELjE: Za mogući prekid tranzita gasa traže 11 milijardi dolara

За потрошаче је добро, додао је, што се приводи крају изградња магистралног гасовода од бугарске до мађарске границе, и што су почели радови на проширењу складишта у Банатском Двору, а градиће се још једно складиште у Итебеју.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Grejanje na gas najjeftinije

Идуће године Србија ће започети и нове интерконекције пре свега изградњу гасовода Ниш-Димитровград-Софија као и припрему документације и планова за гасовод Београд - Бањалука и за реализацију интерконекције према Румунији.

Бајатовић је најавио и ширење гасоводне мреже према Ваљеву, Лесковцу, Врању, Гаџином Хану.