Николић: Кинеске инвестиције више него икад присутне у Србији

Танјуг

07. 11. 2019. у 08:47

Николић: Кинеске инвестиције више него икад присутне у Србији

Фото Танјуг

Кинеске инвестиције су данас, више него икада раније, присутне и увек добродошле у Србији, а укупна вредност пројеката које Србија тренутно реализује у сарадњи са Кином је око 10 милијарди евра
Кинеске инвестиције су данас, више него икада раније, присутне и увек добродошле у Србији, а укупна вредност пројеката које Србија тренутно реализује у сарадњи са Кином је око 10 милијарди евра, поручио је председник Националног савета за координацију сарадње с Русијом и Кином Томислав Николић.

Николић је на форуму "70 година кинеског развоја и изградња заједнице човечанства са заједничком будућношћу" у Шангају рекао да се Србија поноси својим пријатељством са Кином, да две земље немају отворених питања ни међусобних спорова.

"Сматрам да су односи наших држава пример партнерства са међусобних уважавањем и разумевањем", рекао је Николић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Predsednik Kine Si Đinping obećao: Sledeće godine ću posetiti Srbiju i svog prijatelja Vučića

Навео је да је као председник Србије у августу 2013. први пут посетио Кину, када је с председником Си Ђипингом потписао "Заједничку изјаву о продубљивању стратешког партнерства", а да су три године касније односи подигнути на ниво свеобухватног стратешког партнерства.

Николић је рекао и да ће Србија увек памтити подршку Кине, посебно током бомбардовања 1999. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

bane

07.11.2019. 16:48

normalno da se isplati u ovom trenutku investirati u srbiju jer smo dosegli dno dna najeftiniji smo skoro u celoj europi.Investitor kad daje plate nasim radnicima to ni ne oseti a prodaje proizvod na zapadu znatno skuplje to se zove cista zarada uz pomoc nasih novih puteva i nase najbolje vlade .

Mile, Kikinda

07.11.2019. 21:31

@bane - Ima tek da radimo! Nemci uskoro stižu da dignu fabrike i zaposle naše radnike!

Miso.Pec

07.11.2019. 18:58

Izmedju ostalih Nikoliću dugujemo najveću zahvalnost za izuzetno dobre odnose sa Kinom,u samom početku su Kinezi u njemu prepoznali iskrenog prijatelja.