Републичка дирекција за имовину понудила је на продају државне некретнине у 18 градова и општина широм Србије, а најскупља је некретнина на територији београдске општине Савски венац, чија је почетна цена 4,4 милиона евра.

Ту некретнину у Маглајској улици поред стамбеног простора од 625 квадратних метара чине и помоћни објекти, а сви се заједно налазе на плацу већем од 33 ара.

По почетној цени од 3,1 милион евра понуђена је некретнина у улици Михајила Мике Јанковића на територији Савског венца, док је за 1,4 милиона евра понуђена још једна некретнина у Маглајској на истој београдској општини.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Јавни дуг Србије 23,94 милијарде евра

Поред Београда државне некретнине које се продају налазе се у Смедеревској Паланци, Нишу, Лесковцу, Лебану, Кикинди, Апатину, Лозници, Параћину, Пироту, Неготину, Ражњу, Пожаревцу, Горњем Милановцу, Зрењанину, Сокобањи и Прешеву.

Поред стамбених и пословних простора на продају су понуђени и помоћни објекти и земљиште а најмања почетна цена је 5,8 хиљада евра за земљиште у општини Ражањ.

Писмене понуде за ове некретнине Републичкој дирекцији за имовину могу се доставити до 12. новембра, а јавно отварање заказано је за 14. новембар.