Са намером да додатно унапреди производе базиране на технологији загревања, а не сагоревања дувана, компанија Филип Морис представила је IQOS 3 Duo, најновији производ из породице бездимних уређаја, који је стигао и на наше тржиште.

Након глобалног лансирања у Јапану, Кореји и Русији, Србија је међу првим земљима Европе у којима је овај најпопуларнији бездимни дувански уређај намењен одраслим пушачима, доступан.

IQOS 3 Duo дизајниран је тако да прелазак са традиционалних цигарета на мање штетну опцију учини још једноставнијим, а посебну погодност чини могућност две узастопне употребе без поновног пуњења држача. Истовремено, његово пуњење знатно је краће у поређењу са претходним верзијама овог уређаја, IQOS 3 или IQOS 2.4+.

Удружили смо науку и нове технологије како бисмо одраслим пушачима који желе да наставе да конзумирају дуван, дали могућност да, у односу на класичне цигарете, изаберу производ који ће им знатно мање шкодити. Лансирање IQOS 3 Дуо уређаја потврда је наше посвећености да свет без дуванског дима учинимо могућим“ – изјавио је Александар Јаковљевић, генерални директор компаније Филип Морис за југоисточну Европу.

Фото ND Studio

Компанија је у последњих 15-ак година на глобалном нивоу уложила више од шест милијарди долара у научна истраживања, развој и комерцијализацију производа који почивају на технологији загревања дувана, укључујући и IQOS 3 Дуо, са циљем да се до 2025. године најмање 40 милиона пушача, уколико не престану да пуше, определи за мање штетну опцију од цигарета.