Нови Сад је град културе, али и инвестиција: Министар Кнежевић обишао рекоструисане саобраћајнице на Петроварадину

Танјуг

понедељак, 28. 10. 2019. у 18:38

Нови Сад је град културе, али и инвестиција: Министар Кнежевић обишао рекоструисане саобраћајнице на Петроварадину

Foto: Tanjug

Радове су финансирали Министарство привреде са око 42 милиона динара, и Град Нови Сад са нешто више од 83 милиона
Министар привреде Горан Кнежевић обишао је данас са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем реконструисане улице у склопу Петроварадинске тврђаве, чија је вредност уговорених радова готово 125 милиона динара.

У склопу пројекта завршена је изградња улице Проте Михалџића и дела улица Лисинског и Владимира Назора у Петроварадину. Радове су финансирали Министарство привреде са око 42 милиона динара, и Град Нови Сад са нешто више од 83 милиона.

Кнежевић је поручио да ће ресор који води увек учествовати у свим квалитетним пројектима које предложе локалне самоуправе, истичући да је у конкретном случају реч о одличном пројекту у склопу споменика културе.

"Нови Сад је град културе и будућности, а пре свега, то је град младих. Такође, ово је и град инвестиција, јер је у претходних неколико година у фабрикама у Новом Саду запослено неколико хиљада људи. Такве инвестиције значе богатији буџет Града, а то даље значи и више новца за овакве пројекте", рекао је Кнежевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Недимовић о споразум са ЕАЕУ: Нове могућности за Србију

Вучевић је рекао да је ово једна у низу инвестиција која се тиче обнове, реконструкције и очувања Петроварадинске тврђаве са Подграђем, који је неодвојиви део тврђаве.

"Задовољан сам како изгледа Трг проте Михалџића, као и улице које га опасују, јер заједно стварају потпуно нов, прелеп амбијент. Добили смо нови јавни простор где ће људи уживати, проводити време, шетати и упознавати се историјом града", рекао је градоначелник.Вучевић је захвалио министру Кнежевићу на подршци и поручио да је Нови Сад, као локална самоуправа, спреман да настави да конкурише и за нове пројекте за следећу годину.

Реконструисане улице припадају културно-историјској целини Петроварадинске тврђаве која је, као културно добро од великог значаја, под заштитом државе. Пројектом је изграђено 480 метара коловоза.

Такође, завршено је и постављање сигнализације, како би се постигла већа безбедност учесника у саобраћају, што је Град Нови Сад финансирао са око 15 милиона динара.

Коментари (1)

Гојко

29.10.2019. 09:56

Ne razumem kakve veze ima ministarstvo privrede sa lokalnim kulturnim potrebama.Postoji posebno ministarsvo kulture.