ДИГИТАЛНА трансформација из дана у дан пред тржиште рада ставља нове захтеве на које образовни систем не може да одговори. Ове изазове би нешто лакше могао да савлада дуални систем образовања, који се већ три године спроводи и у Србији. Уз праксу у некој од скоро 900 компанија данас се образује 6.100 средњошколаца, а оним законом омогућава се и студирање уз праксу код послодаваца.

Конференцијом Швајцарско-српске трговинске коморе у петак је затворена Недеље дуалног образовања у Србији.

- Компаније које су се укључиле у програм показале су друштвену одговорност јер су отвориле врата ђацима - истакла је Габријела Грујић, помоћник министра просвете. - Оне то не раде да би обезбедиле радну снагу, него су показале одговорност и примиле и више ученика. Увођењем дуалног образовања у студије, имаћемо много већи фонд сати, до 80 одсто у компанији. Кроз овај закон смо одговорили на изазов. Удружили смо два система. Ово је век у ком су знање и вештине изједначени.

Дуални систем образовања у Швајцарској, која нам је један од узора, доказао се као рецепт за унапређење тржишта рада.

- Ми смо у Швајцарској веровали да сви треба да заврше факултет, али су подаци показали да половина запослених у малим и средњим предузећима има средње стручно образовање - истакла је Урсула Ренолд, стручњак за дуално образовање у Швајцарској. - Свега је десет одсто универзитетски образованих. Швајцарска индустрија зависи од професионалаца.

НИСУ ЈЕФТИНА СНАГА

ВАЖНО је да послодавци имају користи од учествовања у дуалном образовању, али то никако не сме да буде искоришћавање ђака.

- Практиканти нису слабо плаћени радници - поручује Урсула Ренолд. - Они су студенти који стичу зараду. Они нису јефтина радна снага. То је важно схватити.