ВОДЕЋИ дански произвођач професионалне гардеробе за услужне и здравствене делатности "Кентаур АС" отворио је свој производни погон у врањској Индустријској зони Бунушевац. У посао је уложено више од милион евра, а у првој фази биће запослено 150 људи, док је у плану отварање још додатних 200 радних места.

Власник и извршни директор "Кентаур групе" Бернт Дал, обраћајући се окупљенима рекао је да је често чуо питање зашто Врање или зашто Србија?

- Од првог дана смо наилазили на људе који су били срдачни и који су желели да помогну. Разматрали смо могућност да улажемо у Хрватској, Румунији или у другим земљама, али у Србији су људи били другачији - рекао је Дал. - Планирамо повећање производње за 30 одсто, а према радницима ћемо бити посебно пажљиви.

Алан Волдби, генерални менаџер "Кентаур Балканса" рекао је да је фабрика у Врању савремено опремљена са 150 модерних шиваћих машина и да је постављен темељ за једну модерну фабрику, која ће убудуће још више напредовати.

Прочитајте још: “Симпо” стао на своје ноге

Церемонији отварања присуствовао је и амбасадор Данске у Србији Андерс Хогард, који је рекао је да је ово велики дан за све, јер ће у наредном периоду 350 људи добити посао.

- Чињеница да су на југу Србије данске компаније запослиле више од 3.000 радника говори о јакој повезаности Србије и Данске - рекао је амбасадор Андерс Хогард.


МАКАЗЕ НА ПОКЛОН

УОБИЧАЈЕНО пресецање црвене врпце на званичном отварању погона у Врању било је мало другачије. Прилику да то ураде поред амбасадора, директора компаније и осталих званица имали су буквално сви присутни, који су као сувенир добили маказе и заједно симболично пресекли црвену врпцу.