СПАС за некадашњег гиганта смедеревске регије могао би да се нађе у одлуци одбора поверилаца који би у наредних седам дана требало да донесу одлуку о прихватању понуде најбољег понуђача Фабрике шинских возила "Желвоз 026" из Смедерева.

На лицитацији била су два учесника "Мин- локомотива" из Ниша која је понудила цену од 500.000 евра и највећи ремонтер шинских возила у региону "Желвоз 026" из Смедерева који је понудио милион евра за куповину "Гоше".

Јавност је упозната да је "Желвоз 026" из Смедерева у протекле две године доживео експанзију. Од фабрике која је била затворена и избачена са тржишта, "Желвоз 026" је за релативно кратко време успео да се врати на лидерску позицију и да упосли око 400 радника.

Прочитајте још - "Гоша" тражи прави колосек

Директор овог предузећа Светозар Бугарин каже да уколико се прихвати понуда радници "Гоше" могу да очекују у кратком временском року покретање производње и упошљавање људи. Наиме, "Желвоз 026" има уговорене послове за ову и следећу годину и моментално неке од њих жели да пребаци у погон "Гоше" и на тај начин упосли до 300 радника .

- Планови за "Гошу" су велики. Наша компанија је добила ВПИ сертификацију тако да смо сада у могућности да ремонтујемо не само домаћа, већ и страна возила - рекао је директор "Желвоза 026" Светозар Бугарин.