Нема скијања за породицу без 1.300 евра

Ј.Субин

уторак, 15. 10. 2019. у 17:02

Нема скијања за породицу без 1.300 евра

Фото П. Милошевић

Српске и регионалне планине скоро распродате за нову годину и школске зимске распусте

ИАКО се очекује да ће ски-сезона почети за неких месец дана, агенције које се баве продајом ових аранжмана кажу да је више од 50 одсто њих резервисано или продато. Цене аранжмана су на нивоу прошлогодишњих, а четворочлана породица, када се урачунају цене ски-паса, смештаја и пута, без 1.300 евра не може да оде на скијање.

Како нам је испричала Слађана Никодијевић, из организације "Ски-фан", ове године добро се продају аранжмани на Јахорини, у Француској, Италији и Аустрији. Постоје школе за децу на српском језику и ски-аранжмани, током зимског распуста, скоро и да су распродати.

- Прво смо продали аранжмане за Француску, а сада је почела и Јахорина да се попуњава - објашњава Никодијевићева. - Имамо и директне летове за Сарајево, Љубљану и Софију, па су авио-пакети веома тражени. Ове године нам је новитет Андора. Ту имамо аранжман од 650 евра, који подразумева смештај, авио-превоз са свим таксама и ски-пас. Нова година на Јахорини, за четворочлану породицу стаје 1.300 евра. Ту су укључени смештај у апартманима, шестодневни ски-пас и школа скијања. Аранжман у Италији, од 8. фебруара, Прато Невозо, седам ноћи, шест дана ски-пас, авио-превоз, ски-школа и најам апартмана, за четворо особа стаје 2.334 евра. Француско скијалиште "Три долине", 11. јануара, аутобуски превоз, смештај и ски-пас изађе око 395 евра по особи.

Прочитајте још - Једно зимовање, а скијање у три државе

У зависности од термина, цена шестодневне ски-карте, за одрасле, на Копаонику, креће се од 15.070 до 16.310 динара. За децу стаје од 9.850 до 10.980 динара.

Олимпијски центар Јахорина више је него спреман за овогодишњу скијашку сезону. До 20. октобра траје попуст од 15 одсто на рану куповину ски-карата. Смештаји су почели да се полако попуњавају, а како су нам рекли у ОЦ "Јахорина", ударни термини скоро да су и попуњени.

- Постоје аранжмани за Јахорину по цени од 359 евра, где су укључени смештај, директан лет из Београда, аеродромске таксе, трансфер и ски-пас - испричао је, за "Новости", Дејан Љевнаић, директор ОЦ "Јахорина". - На Јахорини су тренутно у току озбиљни инвестициони пројекти. Ради се на изградњи прве кабинске годноле, уз коју је изграђено пет километара нових стаза. Сада ће Јахорина имати укупно 45 километара стаза.

Прочитајте још - Српски скијаши хрле у европска скијалишта

ТРАЖЕНИ ЗЛАТИБОР И СТАРА ПЛАНИНА

СКИЈАШКА сезона спремна је и на најлепшим планинама у Србији. Многи аранжмани на Копаонику и Златибору већ су, како су нам рекли, традиционално распродати у терминима празника и школских распуста.

Цена шестодневног ски-паса на Златибору креће се око осам хиљада динара, у зависности од термина. Готово иста цена је и за шестодневно скијање на Старој планини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације