ПОСАО ЗА JOШ 1.200 ЉУДИ: ПКЦ компанија најавила улагања од 20 милиона евра

Ј. Илић

10. 10. 2019. у 16:41

ПОСАО ЗА JOШ 1.200 ЉУДИ: ПКЦ компанија најавила улагања од 20 милиона евра

Фото Н. Живановић / Министру Горану Кнежевићу јуче су показали шта ПКЦ производи

Фински ПКЦ најављује за наредну годину улагање од око 20 милиона евра у погоне у Смедереву

ФИНСКА компанија ПКЦ, која има погоне за производњу каблова за ауто-индустрију у Смедереву, приликом данашње посете министра привреде Горана Кнежевића најавила је за наредну годину улагања од око 20 милиона евра и отварање нових 1.200 радних места.

Потпредседик "ПКЦ групе" за Европу и Јужну Америку Иво Волков саопштио је да се, од свих ПКЦ-ових фабрика у Европи, фабрика у Србији најбрже развија, захваљујући, како је рекао, подршци државе и локалне самоуправе.

- У финалној смо фази договора о новој инвестицији вредној 20 милиона евра, која ће помоћи да отворимо 1.200 радних места. Очекујем да се видимо наредне године и да пресечемо врпцу на нашим новим погонима - казао је Волков.

Министар Кнежевић је изјавио да је нова инвестиција велика вест за Смедерево, али и Србију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Гради се нов погон у Смедереву, ПКЦ планира запошљавање још 1.000 радника

- ПКЦ је 36. по реду компанија која реинвестира у Србији. Од око 200 компанија које су уз подршку Владе дошле у Србију, 20 одсто их је отворило други, трећи или четврти погон. То је знак да је Србија добро место за улагање - казао је министар.

Он је најавио прилив од директних страних инвестиција током ове године у вредности четири милијарде евра, раст друштвеног производа од 3,5 до пет одсто и стопу незапослености испод 10 одсто.

ПКЦ је недавно од Града за 6,3 милиона евра купио производну халу у којој је до сада био закупац, а коју је Град за овог инвеститора изградио од средстава из кредита.

- Први пут се десило да једна локална самоуправа гради халу за инвеститора. Да смо направили прави пословни потез, говори чињеница да је ПКЦ одлучио да је купи и да прошири капацитете, што је гаранција да неће отићи из Смедерева - оценила је градоначелница Јасна Аврамовић, која је, том приликом, челницима ПКЦ-а симболично уручила кључеве Града Смедерева.


НОВИХ 11.000 КВАДРАТА

Генерални директор ПКЦ-а у Србији Тудор Керц објавио је да је у погонима ове недеље произведен и испоручен 20-милионити производ. Он је казао да је план да се фабрика 2020. године прошири новим погонима површине 11.000 квадратних метара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Боби

10.10.2019. 17:21

Strasno, strasno, samo se od Sombora i Apatina bezi kao od KUGE!!! ILI JE OVAJ KRAJ ODREDJEN ZA PREDAJU HRVATSKOJ, STO ONI I TRAZE. BAR CEMO BITI U EU!!!