Турска компанија заинтересована за коридор “Вожд Карађорђе”

Танјуг

уторак, 08. 10. 2019. у 14:10

Турска компанија заинтересована за коридор “Вожд Карађорђе”

Фото Тањуг

Представници компаније турске компнаије исказали су заинтересованост да се боље упознају са пројектима које Србија планира
Представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре разговарали су са делегацијом турске фирме “Каљон” о могућностима за сарадњу на инфраструктурним пројектима у Србији, посебно у изградњи брзих саобраћајница, укључујући и шумадијски коридор “Вожд Карађорђе”.


Државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Миодраг Поледица, упознао је представнике “Каљона” са искуствима српско-турске сарадње на инфраструктурним пројектима, као и о плановима Србије за наставак улагања у инфраструктуру у оквиру новог инвестиционог циклуса.


Представници компаније турске компнаије исказали су заинтересованост да се боље упознају са пројектима које Србија планира, посебно у области друмског, железничког и ваздушног саобраћаја, као и станоградње.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Са Ердоганом стиже и 200 привредника


Компанија “Каљон” основана је 1974. и реализовала је неке од највећих пројеката у Турској у области ваздушног, друмског и железничког саобраћаја, укључујући и изградњу новог аеродрома у Истанбулу и тренутно управља пројектима укупне вредности око 30 милијарди евра, наводи се у саопштењу Министарства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације