Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић је говорећи о значају предстојеће посете Реџепа Тајипа Ердогана истакао првенствено важност почетка градње ауто-пута између Србије и БиХ.

Прочитајте још: Са Ердоганом у Београд долази и делегација привредника

Он је за Тв Прву навео да је у готово рекордном року нађено решење за реализацију овог пројекта који није јефтин и да смо после преговора са турском страном на крају добили јако повољне услове.

Љајић је додао да је у оквиру тог пројекта и министарство грађевинарства обавило свој део посла у рекордном року, као и да верује да ће рокови у вези завршетка изградње пута бити испоштовани.

На питање да ли ће овај пројекат смањити тензије на релацији Београд- Сарајево, министар Љајић је одговорио - теоретски да.

Он је додао да су прилике мало сложеније, али да је важно да имамо инфраструктуру која ће омогућити развој односа са општинама у БиХ.

"Последице сукоба су још увек свезе, али то ће свакако допринети побољшању економске сарадње и стварању боље климе", рекао је он.

Министар Љајић је навео и да се ближи дан када ће бити потписан споразум о слободној трговини са Евроазијском унијом, чиме ће Србији бити отворен приступ тржишту од 180 милиона људи. Он је подсетио и да је проширен списак робе и повећане количине које ће моћи да се извезу на то тржиште.