Антић са председником УО Газпром Њефта Александром Дјуковим

Novosti Online

04. 10. 2019. у 16:14

Антић са председником УО Газпром Њефта Александром Дјуковим
Влада Републике Србије и Газпром Њефт ће интензивирати и конкретизовати разговоре о Петрохемији
МИНИСТАР рударства и енергетике Александар Антић састао се, на маргинама Деветог међународног гасног форума у Санкт Петербургу, са председником УО Газпром Њефта Александром Дјуковим, саопштено је из Министарства.

Једна од тема састанка била је предстојећи процес приватизације у предузећу „ХИП – Петрохемија“ а.д.Панчево. Министар Антић казао је да је будућност те компаније од изузетног значаја и да јој је стратешки партнер потребан због инвестиција, које треба да обезбеди да Петрохемија дугорочно стабилно функционише.

Прочитајте још: Дјуков: НИС се од губиташке компаније претворио у енергетског лидера на Балкану

Александар Дјуков истакао је да Газпром Њефт има потенцијални интерес за учешће у изналажењу адекватног модалитета приватизације, а заједнички је оцењено да ће Влада Републике Србије и Газпром Њефт интензивирати и конкретизовати разговоре о Петрохемији.

Током састанка анализирана је реализација текућих пројеката, пре свега “Дубока прерада”, који је значајан за цео нафтни сектор, а који ће осигурати да НИС остане лидер на захтевном регионалном тржишту нафтних деривата.

Такође, разговарало се о раду и пословању Нафтне индустрије Србије, уз оцену да ће се уложити додатни напори, да заједничка компанија, која има утицај на укупну економију Србије, оствари још боље резултате, у складу са очекивањима оба акционара.

Састанку су присуствовали саветник председника Републике Србије, Драгутин Матановић, генерални директор “Србијагаса”, Душан Бајатовић, као и први заменик генералног директора Газпром Њефта - Вадим Јаковљев и заменик генералног директора за прераду, промет и логистику, Анатолиј Чернер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације