ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић и министар финансија Синиша Мали саопштили су данас да не постоји никаква опасност по енергетску стабилност земље услед ситуације у Саудијској Арабији.

- Министар енергетике и рударства Александар Антић је рекао да не постоји опасност по енергетску стабилност земље и информације да немамо довољно резерви нису тачне. Енергетска стабилност у потпуности је осигурана - рекла је премијерка Брнабић, одговарајући на питања новинара у Привредној комори Србије.

Министар финансија Синиша Мали такође је потврдио да не постоји било каква несигурност по питању резерви. Министар Антић изјавио је да ће се напад на Саудијску Арабију незнатно одразити на светско и наше тржиште, али је поручио да је енергетска ситуација у Србији стабилна и да су у току озбиљне припреме за наредну зимску сезону.

Цена нафте, иначе, данас је пала испод 64 долара за барел, након што је један неименовани извор рекао да ће Саудијска Арабија брже него што је очекивано обновити производњу. Саудијска Арабија је према последњим информацијама успела да обнови око 75 одсто производње нафте у нападнутим постројењима.


ПРОЧИТАЈТЕ И:Српске компаније на сајму прехране у МосквиЦена северноморске нафте брент потонула је за 30 центи на 63,98 долара за барел, након што је претходно ојачала на чак 65,50 долара, док је америчка "лака" нафта (WТI) појефтинила за 35 центи на 57,74 долара.