Антић: Турски ток у Србији по плану

Фото Танјуг

недеља, 22. 09. 2019. у 21:27

Антић: Турски ток у Србији по плану
Министар енергетике Александар Антић: Енергетска ситуација у Србији је стабилна, а раст цене сирове нафте после напада у Саудијској Арабији само незнатно ће се одразити на светско и наше тржиште

ЕНЕРГЕТСКА ситуација у Србији је стабилна, а раст цене сирове нафте после напада у Саудијској Арабији само незнатно ће се одразити на светско и наше тржиште, потврдио је у недељу министар рударства и енергетике Александар Антић.

- Пре напада цена нафте је била 62 долара за барел, а сада је 63 до 63,5, што није драматично. Треба, међутим, озбиљно схватити ситуацију и учинити све да нас у наредном периоду ниједан сукоб или нестабилност у неком региону не доведе до тога да се енергетски ресурси доводе у питање - рекао је Антић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ковачицa: Из ветра струја за 68.000 домова

Говорећи о почетку изградње деонице "Турског тока" кроз Бугарску, који је каснио због неспоразума око извођача радова у тој земљи, Антић је нагласио да је за Србију најважније то што се деоница кроз нашу земљу гради у потпуности у складу са динамиком. Изразио је уверење да ће линијски део гасовода, без компресорских станица које су предвиђене за наредну годину, бити завршен до краја 2019.

Антић је најавио да ће после отварања ветропарка у Ковачици, наредне недеље бити отворен и код Вршца, снаге 68 мегавата, а да се средином октобра очекује отварање највећег ветропарка Чибук са 158 мегавата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Miki-Zg

22.09.2019. 21:49

Ministar A.Antić nije objasnio kolike su dotacije -premije za struju iz vjetro parkova ,komu se plaća ,tko je vlasnik istih ?