НЕБОЈША Шарановић био је један од најближих сарадника Мирослава Мишковића и међу првих пет запослених у предузећу "Делта М" 1991. године. Како "Новости" сазнају, показао је изузетан таленат за трговину и 1993. у договору са Мишковићем одлази у Русију због пословања компаније, мада није знао ни реч руског. Брзо је научио језик, а захваљујући изузетним хазардерским вештинама успео је за ово предузеће да направи велике пословне операције. Међу његове највеће успехе убраја се куповина 1994. године већинског пакета у руском гиганту "Бајкалском целулозном комбинату".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СРБИН КУПИО "КРАШ": Неверица у Загребу после вести да Шарановић преузима хрватског гиганта


У "Делти" је радио до 2004, када се осамосталио и почео да купује различита предузећа. Сада је власник кипарске инвестиционе групације "Капа стар лимитид". Познат је и као "краљ папира" јер поседује три фабрике папирних производа. Власник је Фабрике картона "Умка" Београд, "Папир сервиса ФХБ" Београд, "Екостар пака" Београд и фабрике бисквита и кекса "Јафа" Црвенка и "Банини" Кикинда.

Занимљиво је да је "Краш" хтео 2010. године да купи фабрику слаткиша "Јафа" Црвенка, а Шарановић их је тада одбио. Куповином "Банинија" 2017. јасно је ставио до знања да своје пословање планира да развија и у области кондиторске индустрије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СРПСКИ “УДАР” НА ХРВАТЕ: Шарановић купио акције "Краша", Мишковић заинтересован за елитни загребачки хотел!