СРБИН КУПИО КРАШ: Неверица у Загребу после вести да Шарановић преузима хрватског гиганта

NovostiOnline

18. 09. 2019. у 15:23

СРБИН КУПИО КРАШ: Неверица у Загребу после вести да Шарановић преузима хрватског гиганта
Према првим информацијама, куповина акција на Загребачкој берзи обављена је са кастоди рачуна Рајфајзен банке Аустрија
НЕВЕРИЦА у Загребу после вести која се појавила у хрватским медијима да је Небојша Шарановић, у чијем је власништву кипарска групација Каппа Стар, купио велики број деоница у компанији "Краш".

Према првим информацијама, куповина акција на Загребачкој берзи обављена је са кастоди рачуна Рајфајзен банке Аустрија.

- Каппа Стар Лимитед, друштво с ограниченом одговорношћу, холдинг компанија у стопостотном власништву Небојше Шарановића, основана 2000. на Кипру, овог понедељка је путем кастоди рачуна РБА Аустрија прешла пет одсто власништва "Краша" - објавила је данас Загребачка берза.

КСГ је, иначе, органиована кроз три пословне дивизије: кондиторску дивизију у којој су компаније Јаффа Фабрика бисквита Црвенка и Банини; вертикално интегрисану папирну дивизију у којој су компаније Фабрика хартије Београд, Папир сервис ФХБ и Фабрика картона Умка и Авала Ада; дивизију за некретнине кроз коју је аквизирано неколико некретнина на ексклузивним локацијама у Београду које се изнајмљују.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Чадеж: Стижу нам немачке фирме

КСГ је до јануара 2019. била власник 100 одсто Фабрике хартије Београд и Авале Аде, али је тада за 133 милиона евра продала 75 одсто власништва тих фирми ирској Смурфит групи, једном од највећих светских произвођача амбалажног папира и транспортних кутија која послује у 33 земље, широм Европе и северне и јужне Америке, има 350 производних локација и запошљава око 45.000 људи.

ТРАДИЦИЈА ДУГА 110 ГОДИНА

Компанија "Краш" је основана у Загребу, на темељима фабрике за производњу чоколада "Унион"покренуте 1911. године. Kao једaн од најмоћнијих у бившој СФРЈ, захваљујући квалитету и традицији, " Краш" је и данас позната по својим слаткишима широм региона, Европе и света. Према званичним информацијама, овај загребачки бренд данас је водећи кондиторски произвођач у југоисточној Европи.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Bonaparta

18.09.2019. 15:51

U čemu je problem i njihova firma Atlas grupa kupila je Soko Stark pa ni ne pravimo dramaturgiju kao Grand i C Kafu tj.prrrađivaca te kafe mislim da beše bivši C holding. paćenici ostaju paćenici. Uskoro cemo da kupimo i Rade Kinčar treba nam da pravimo elektro vozove.

Daxon

19.09.2019. 19:50

@Bonaparta - Kao prvo,da bi komentarisao nekog ili nešto moraš to da dokumentuješ činjenicama,tj.nije Atlas nego Atlantik grupa,drugo C kafu nisu kupili oni već firma iz Izraela Štraus,treće nije C holding već Don kafa itd.

BRATEE

18.09.2019. 15:51

Oni se cudeeeee...a miii ??? Njihovi 20 god..profitiraju i uzivsju po Srbiji !!! Sad ce oni tog Saranovica da bojkotuju !!!

Milan

18.09.2019. 15:56

Cim je sa Kipra nema sansi da su u pitanju oprane pare.Nesto mi je mnogo puno takvih uspesnih bizmismena koji su od drzavnog kapitala preko noci postali bogati.

Мунгос

18.09.2019. 16:03

Па шта је то толико чудно. Зар Хрвати нису купили Соко Штарк и Гранд Кафу, па онда неке млекаре и Фриком. Него да ми то вратимо под наше окриље, то би нам било паметније него њима да пунимо џепове.

Geronimo

18.09.2019. 16:28

Kupio je samo 5 % akcija. Nije baš da je kupio Kraš. Naslov nema veze sa stvarnošću.