Мали: За 20-ак дана готов пут који повезује четири општине

Танјуг

17. 09. 2019. у 17:03

Мали: За 20-ак дана готов пут који повезује четири општине

Фото Танјуг

Министар финансија Синиша Мали обишао је данас завршне радове на реконструкцији пута Лајковац - Уб - Обреновац који ће, како је најавио, бити у потпуности готов за 20-ак дана
Министар финансија Синиша Мали обишао је данас завршне радове на реконструкцији пута Лајковац - Уб - Обреновац који ће, како је најавио, бити у потпуности готов за 20-ак дана.

Реч је о саобраћајници дугој око 20 километара која спаја четири општине - Обреновац, Уб, Лазаревац и Лајковац.

"Нови путеви, нов асфалт за грађане Србије значи напредак и веома сам срећан што сам данас овде. Ово је веома важна саобраћајница дуга око 20 километара", рекао је Мали и додао да је урађен потпуно нов асфалт и да је за радове из буџета издвојено скоро милион евра.

Ова саобраћајница је, каже, још једна потврда како Србија, Град Београд и локалне самоуправе могу заједно да раде, а да корист од тога највише имају грађани.

Мали је подсетио да је јуче усвојен ребаланс буџета и додао да се то ради управо због пројеката као што је асфалтирање пута Лајковац - Уб - Обреновац.

"Обреновац се мења из дана у дан. Отворили смо аутопут Милош Велики, до краја године биће готов део од Обреновца до Сурчина, а са друге стране имамо још велики број изазова и жеља шта треба да завршимо у нашој земљи", рекао је Мали.

Најавио је да ће у наредних неколико недеља почети да се ради Моравски коридор који повезује Коридор 10 и Коридор 11.

"У јучерашњем ребалансу смо издвојили 14 милијарди динара за ту инвестицију и хоћемо да се из године у годину гради још више аутопутева, путева, мостова и тунела у нашој земљи јер то значи више инвестиција, нових радних места и бољи квалитет живота грађана Србије", рекао је Мали.

Када је реч о Обреновцу навео је да је ту много пута долазио још док је био градоначелник Београда, те истакао да се Обреновац од 2014. године много променио.

Навео је да су асфалтиране десетине километара нових путева, урађени километри водоводне мреже, нови вртићи, нове школе...

Министар је рекао да му је посебно драго што председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и сви у његовом тиму желе још више инвестиција и најавио да ће до новембра бити отворено ново крило Дома здравља у тој општини.

Говорећи о националном инвестиционом плану који је најавио председник Александар Вучић, министар је рекао да ће део новца ићи у Обреновац.

"Свака кућа ће имати прикључак на канализацију и воду. Инвестираћемо много и у нове километре локалних и регионалних путева, да се асфалтирају на прави начин. Мислим да ће то бити права слика једне лепше, напредније Србије и бољег квалитета живота наших грађана", рекао је Мали.

Вршилац дужности директора Електропривреде Србије Милорад Грчић је рекао да је пут Лајковац - Уб - Обреновац веома важан пут који је, додао је, крпљен 40 година, а можда и више од толико година.

"То је било потпуно неоправдано и морала је да се деси нова политичка ера, морао је да се деси Александар Вучић да би се овај пут и овакви путеви коначно радили тако да буду достојни свих грађана и олакшају им живот", рекао је Грчић и истакао да је пут Лајковац - Уб - Обреновац урађен и за тешки камионски саобраћај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mika

18.09.2019. 10:14

Mali po imenu, veliki po delima ! To je najposteniji politicar na ovim prostorima !