Председник: Помоћићемо инвестицијама Прањане и Горњи Милановац

Танјуг

недеља, 15. 09. 2019. у 13:46

Председник: Помоћићемо инвестицијама Прањане и Горњи Милановац

Александар Вучић Фото Танјуг

Председник Србије најавио је, током боравка у Прањанима, да ће у наредном периоду бити урађено неколико пројеката и истакао да би најважније било да у Горњи Милановац стигне један мањи инвеститор
Председник Александар Вучић најавио је, током боравка у Прањанима, да ће у наредном периоду бити урађено неколико пројеката и истакао да би најважније било да у Горњи Милановац стигне један мањи инвеститор.

"Урадићемо приступницу. 'Убијају' ме представицни општине са тим. Колико год да кошта урадићемо и Милановчани ће бити задовољнији", рекао је Вучић новинарима након обележавања 75. годишњице операције "Халијард".

"Када будемо урадили све овде, на пољу (код споменика) и Милошеву кућу, другачија ће бити слика Милановца и привлачиће неуопоредиво већи број људи", додао је Вучић.

Остаје, каже, да се привуче један инвеститор, мање или средње величине, који би у Горњем Милановцу запослио 250 до 400 људи.

Упитан за хотел у власништву Југоимпорта у Коштунићима, проблем са недостатком воде у Прањанима, селу које има највише породица са три или више деце, Вучић је рекао да ће настојати да се та питања реше.

Прочитајте још - ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ОПЕРАЦИЈЕ ХАЛИЈАРД: Вучић с потомцима Срба који су чували америчке пилоте (ФОТО)

Подсетио је да се изашло са иницијативом Националног инвестиционог плана, како би у сваком месту у земљи било решено питање водоснабедевања.

"Имамо новац, али нико раније није размлишљао о пројекту. Чим се пројекат уради, решићемо питање воде за Прањане", рекао је Вучић.

Када је реч о хотелу, Вучић је рекао да ће се и ту видети шта може да се уради, како и коме да се омогући да уложи новац.

За производњу конфекције, које више нема у Прањанима, Вучић је рекао да се турским инвеститорима не исплати да дођу у Србију, јер би морали да исплаћују веће зараде него у Турској, будући да су у тој земљи нижа примања после инфлације.

"Када нас претекну, истог дана ћу да тражим да њихови текстилци дођу овде. А, до тада можемо да размишљамо ког од наших текстилаца да оведемо", рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (48)

Tanja

15.09.2019. 16:15

Svaka investicija ce dobro doci za razvoj ovog kraja kao i za omladinu da nadje zaposlenje.

Milovan Tasić

15.09.2019. 16:29

Sva cast, sto se kaze dotakli ste svaki pedalj ove zemlje i gde god da ste dosli, oporavili ste to mesto. Svaka cast na upornosti i veri!!!

Serbinator

15.09.2019. 19:12

Današnja vlast na čelu sa Vučićem ulaže u svaku opštinu i u svako mesto u Srbiji ravnomerno, ne postoji nijedan deo Srbije koji se ne gradi i u koji se ne ulaže.

Serbinator

15.09.2019. 19:15

Gradi se svaki deo Srbije punom parom, stigli su i Pranjane i Gornji Milanovac na red i sigurno je da će i tamo imati više investicija u budućnosti.

Иван ГМ

15.09.2019. 19:31

Могло би мало да се издвоји и за локалне путеве који су у очајном стању .

Marko

15.09.2019. 20:13

Očigledno da država želi da podstakne investitore da ulažu u manje razvijenije delove Srbije.

МАЈА

15.09.2019. 21:22

председник се труди да улаже у сваки део Србије како би дошло до развоја не развијених места и да би народ широм Србије био задовољан

Hedona

15.09.2019. 22:23

Nama je zaista potrebno da građani znaju da Srbija danas može da se razvija, i turizam u Srbiji. Srbija danas ima predsednika koji voli svoj narod i državu .

Tifani Rok

16.09.2019. 00:29

Predsednik brine o svakom mestu i svakom građaninu. Svaka čast i samo tako nastavite!