ПОНОСАН НА РЕФОРМУ: Mинистaр Синишa Maли oбишao филиjaлу Пoрeскe упрaвe на Чукарици и кoмпaниjу „Србoaутo“

Novosti Online

06. 09. 2019. у 17:58

ПОНОСАН НА РЕФОРМУ: Mинистaр Синишa Maли oбишao филиjaлу Пoрeскe упрaвe на Чукарици и кoмпaниjу „Србoaутo“

Фото: Министарство финансија

Министар је рекао да је поносан на реформу Пореске управе која је од 1. јула организована на нови начин, много ефикаснија и са мањим бројем филијала
Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали обишао је филијалу Пореске управе на Чукарици, где су га дочекали директорка Пореске управе Драгана Марковић, директор пореске филијале Славенко Безаревић и председник општине Срђан Коларић.

Министар је рекао да је поносан на реформу Пореске управе која је од 1. јула организована на нови начин, много ефикаснија и са мањим бројем филијала.

„Данас сам имао прилике да обиђем филијалу Пореске управе на Чукарици и разговарам са запосленима. Као што знате, реорганизација Пореске управе је завршена, успели смо да са 178, број филијала смањимо на 37, али оно што је најважније је да у свим тим филијалама запослени имају добре услове за рад. Наставићемо са реорганизацијом, а ја ћу у наредном периоду обићи свих 37 филијала, разговараћу са свим запосленима, да би видео шта је то што још можемо да урадимо да ,у управама које су под Министарством финансија, побољшамо услове рада, како би имали што боље резултате“, каже министар.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Министар најавио смањење пореза на зараде

О томе колико држава и привреда добро функционишу у пракси, министар се уверио на примеру компаније „Србоауто“ која се бави ремонтом и одржавањем свих врста теретних возила и аутобуса и која сарађује са Војском Србије.Мали је обишао „Србоауто“ и у разговору са директором Предрагом Томићем, рекао да га посебно радује сталан раст броја запослених. „ Ово је пре свега породична компанија. Када сам питао колико деце имате, рекли сте ми деветоро, нека деца су вам порасла и преузела део посла. Ви сте прави пример домаће компаније која је носилац развоја наше економије. Ми ћемо вам помоћи за набавку нове опреме и проширење капацитета, а на вама је да запошљавате нове људе и радите што више“, рекао је министар.

Министар објашњава да држава настоји да што више растерети привреду смањењем оптерећења на зараде. „Прошле године смо смањили оптерећење са 63 на 62%. Открићу вам нешто, ово први пут говорим за јавност. Ове године ће оптерећење на зараде бити смањено за још један проценат, али настављамо са том праксом, тако да ћемо вам дати могућност да, новац који ћете уштедети, уместо да плаћате те доприносе држави, уложите у нове инвестиције и ново запошљавање, а кроз субвенције вам дајемо могућност да ухватите још већи залет. Хвала вам што својим радом и успешним пословањем градите једну лепшу и бољу слику Србије“, рекао је министар.

Директор компаније Предраг Томић каже да “Србоауто” сарађује са највећим светским компанијама и да је поносан партнер Војске Србије и захвалио на подршци државе. „Усавршаваћемо свој рад, пре свега, уз подршку људи из Републике и са локалног нивоа“, каже Томић. Министар је Томићу поклонио Душанов динар, како би му посао био још успешнији.

Са председником општине Чукарица, Срђаном Коларићем, министар је говорио о свему што је за ову општину урађено у последњих пет година, али и о великом инвестиционом плану од 12 милијарди евра, који је најавио председник Александар Вучић, а који се тиче свих општина у Србији, па тако и Чукарице. „Драго ми је да могу да најавим да ће се, у склопу великог инвестиционог плана, градити и Остружнички канализациони слив, који ће решити проблем отпадних и канализационих вода у овом делу града. Већ се започело на изради пројектно техничке документације“, открива Мали .

Он истиче да ће бити решен и један од највећих проблема у овој општини- клизиште на Умци, а плану је и изградња три нова вртића и уређење клуба за пензионере.

„Али најважнија ствар за Чукарицу је Макишко поље и развој метроа који нас очекује до краја наредне године. То ће у потпуности променити овај део града и допринети квалитетнијем животу становника ове општине. Циљ нам је да свака општина у Србији има добру јавну управу, развијену привреду, квалитетну инфраструктуру, школство и здраство“, каже Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације