Фијат: Радници поново у фабрици, нови модел можда од 2021 године

Танјуг

уторак, 03. 09. 2019. у 18:22

Фијат: Радници поново у фабрици, нови модел можда од 2021 године

Илустрација / Depositphotos

Радници "Фијат Крајслер аутомобили Србија" у Крагујевцу вратили су се данас на посао после тронедељног колективног годишњег одмора
Радници "Фијат Крајслер аутомобили Србија" у Крагујевцу вратили су се данас на посао после тронедељног колективног годишњег одмора.


У синдикату "Независност" у тој фабрици кажу да ће до краја године имати још око 25 радних дана, за које ће им бити исплаћена пуна дневница, док ће за остале дане бити плаћени 65 одсто од просечне зараде коју примају.

Председник синдиката "Независност" крагујевачког Фијата Зоран Станић рекао је за Тањуг да ће до Нове године радници радити у две смене на производњи "фијата 500 Л", а да званичних најава о почетку производње новог модела "фијат 500 ђардинијера" за сада нема.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Авио-механичари чекају купца: Други покушај продаје ЈАТ технике

Према његовом мишљењу, производња "фијат 500 ђардинијера" могла би да почне тек 2021, јер је, како каже, тешко истовремено производити два модела.

Он додаје да производња сваке године опада, да, без обзира на то, није било отпуштања али да радници сами одлазе због смањених дневница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације