Кроз Шумадију шинама 100 на сат

М. Ђ.

02. 09. 2019. у 21:30

Кроз Шумадију шинама 100 на сат
Министарка Михајловић обишла радове на реконструкцији пруге Лапово – Крагујевац Деоница је дугачка 27,5 километара а у њу је уложено 15 милиона евра

ПУТНИЦИ који користе пругу Лапово - Крагујевац од 1. октобра возиће се просечном брзином од 100 километара на сат, и ту деоницу ће, уместо уобичајених сат времена, прелазити за 26 минута - рекла је министарка саобраћаја и потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић, приликом обиласка радова на реконструкцији пруге која повезује административни центар Шумадије са највећим пружним чвориштем у овом делу Србије.

Према њеним речима, у обнављање ове пруге, дугаке 27,5 километара, уложено је око 15 милона евра, а поред путника, користиће је и бројне иностране компаније, које су своје погоне изградиле у Крагујевцу и околним општинама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДОГОДИНЕ ИЗМЕНА ЗАКОНА Боља обука за нове возаче


- Већ следеће године биће настављена реконструкција деонице Крагујевац - Краљево - казала је министарка Михајловић, и најавила је и бројне саобраћајне инфраструктурне радове у центру Шумадије. - До марта следеће године биће завршена и деоница магистралног пута првог реда од Крагујевца до Баточине. Тренутно се ради и пројектно-техничка документација за путни правац која ће ићи од Крагујевца до Мрчајеваца. Тај пут би, како је планирано, требало да повеже централну Шумадију са Моравским коридором.

Најављено је да ће, закључно са идућом годином, у Србији бити реконструисано око 800 километара регионалних пруга, што је вишедеценијски рекорд у обнављању ових саобраћајница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Jagodinac

03.09.2019. 06:32

Putem ima oko 17 kilometra pruga verovatno jos toliko gde ce da ti ide voz kroz batocinu 100 na sat aman smanji dozivljaj