ЕПС расписао тендер за изградњу ветропарка код Костолца

Танјуг

петак, 30. 08. 2019. у 14:50

ЕПС расписао тендер за изградњу ветропарка код Костолца

Илустрација / Depositphotos

ЕПС је за овај пројекат затражио услуге од пројектовања до пуштања у рад и оперативног пријема, а посао ће бити финансиран КфW Развојна банка
Електропривреда Србије (ЕПС) расписала је међународно претквалификационо јавно надметање за пројектовање и изградњу комплекса Ветропарк Костолац чија инсталисана снага би требало да буде 66 МW.

Посао који је ЕПС понудио је подељен је на први тендер који обухвата испоруку и уградња 20 ветроагрегата, изградње темеља за њих и припадајућих инсталација, управне зграде и трафо станица, и други који је за пројектовање и изградњу интерних саобраћајница и прикључака за њих на државне путеве.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -РАСПОДЕЛА НОВЦА ИЗ ДРЖАВНЕ КАСЕ: Ево за које ресоре је предвиђен тањи, а за које дебљи буџет

ЕПС је за овај пројекат затражио услуге од пројектовања до пуштања у рад и оперативног пријема.

Како је наведено у тендеру, овај посао биће финансиран од стране КфW Развојне банке.

Рок за изражавање интереса за овај посао је 1. октобар, а ЕПС је позвао заинтересоване компаније да затраже детаљније информације наводећи "да без ових информација постоји могућност да пријава неће бити припремљена у складу са захтевима".

Костолац се налази на Дунаву, 90 километара источно од Београд, а циљ пројекта је повећавање и диверсификација енергетских ресурса и допринос производњи електричне енергије у Србији, наводи се у тендеру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације