Мекалистер: Потребна клаузула о будућем споразуму Србије и Русије

Танјуг

29. 08. 2019. у 22:30

Мекалистер: Потребна клаузула о будућем споразуму Србије и Русије

Фото:Танјуг

Европска комисија саопштила је да ће Србија морати да раскине нови трговински споразум са руском Евроазијском економском унијом када се придружи Европској унији
Уколико потпише споразум са Евроазијском економском унијом (ЕАЕУ), Србија мора да прецизира и клаузулу о отказивању споразума са овим савезом, након што приступи Еврпској унији, изјавио је председник спољнополитчког комитета у Европском парламенту и донедавни известилац за Србију у овој институцији Дејвид Мекалистер.

Он је за Радио Слободна Европа рекао да би текст Споразума о слободној трговини ЕАЕУ и Србије требало да буде у складу са обавезама Београда које произилазе из Споразума о стабилизацији и придруживању, односно, морао би да обухвати "излазну клаузулу, која гарантује да Србија може да откаже споразум до дана приступања у ЕУ".

"Србија треба да обезбеди компатибилност свих својих споразума о трговини, инвестирању и економској сарадњи, и друге релевантне споразуме, са правном тековином ЕУ", рекао је Мекалистер.


Европска комисија саопштила је да ће Србија морати да раскине нови трговински споразум са руском Евроазијском економском унијом када се придружи Европској унији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Збуњен

29.08.2019. 23:25

То нам каже човек чија земља напушта еу и дај Боже, распада се ускоро..

Горан Реал

29.08.2019. 23:31

Уз поштовање, ја се осећам сигурно само под заштитом Русије. Запад је извршио геноцид над Србима у задњих 100 година.