Таксе негативно утицале на Косово

Танјуг

24. 08. 2019. у 19:58

Таксе негативно утицале на Косово

Фото И. Радуловић

Ова година је економски неуспешна за Косово, а таксе које је Пришина увела на српске производе су негативно утицале, јер је повећан увоз, а грађани су директно погођени, каже Сафет Грџалију

Бивши председник косовске привредне коморе Сафет Грџалију оценио је ову годину као економски неуспешну за Косово, као и да су таксе које је Приштина увела на српске производе негативно утицале, јер је дошло до великог повећања увоза, а грађани директно погођени.

Он каже да се ефекти овог пореза могу измерити по томе колико је повећан извоз и да ли је смањен увоз.

"На Косову имамо огроман пораст увоза и скоро исти ниво извоза, а друго што овакве мере стварају инфлацију која директно утиче на грађане и приватни сектор", оценио је Грџалију за Економија онлајн.

Он каже и да та мера Приштине подстиче сиву економију, а као највећу штету види то што се губи поверење европских и америчких савезника, пренео је портал Косово онлајн.

Грџалију оцењује и да су 2018. и 2019. биле фаталне године за економски развој, наводећи стопу незапослености, пад страних инвестиција, одлазак младих..., што су, како каже, најбољи аргументи колико је била штетна одлазећа влада.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације