Михајловић: Почињемо градњу шест аутопутева ове и слeдеће године

Танјуг

петак, 23. 08. 2019. у 12:18

Михајловић: Почињемо градњу шест аутопутева ове и слeдеће године

Фото: Н.Живановић

Михајловић је одговарајући на питања новинара рекла да већ ових дана креће изградња деонице Сремска Рача - Кузмин у оквиру градње аутопута Београд - Сарајево
Србија ће ове и наредне године почети изградњу шест аутопутева, а упоредо ће припремати градњу шумадијског коридора "Вожд Карађорђе", изјавила је данас потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић и поручила да ће Србија бити много боље повезана аутопутевима.


Михајловић је одговарајући на питања новинара рекла да већ ових дана креће изградња деонице Сремска Рача - Кузмин у оквиру градње аутопута Београд - Сарајево.


"Већ радимо наставак аутопута Милош Велики пошто су у мају почели радови на деоници Прељина - Пожега. Такође, потписан је уговор за деоницу Нови Београд - Сурчин", рекла је Михајловић.Министарка је навела да ће се градити и Фрушкогорски коридор, као и брза саобраћаница и аутопут Рума - Шабац - Лозница где очекује почетак радова почетком новембра.


Такодхе, треба да почне и градњу Моравског коридора, од Прељине до Појата.


Почетком следеће године треба да почну радови и на градњи деонице Ниш - Плочник на аутопуту ка Мердару."Шумадијском коридору смо већ дали име Вожд Карађорђе и тренутно са Инститом за путеве се воде разговори у ком делу ће бити брза саобаћајница а у ком аутопут. Тек смо на самом почетку, то знаци да се формирају радне и оперативне радне групе. Циљ је да не буду повезани само Лазаревац, Младеновац, Аранђелова, Топола, Рача, Свилајнца, Депостовац и Бор, али и да га вежемо за Коридор 10 и ''Милош Велики''", рекла је министарка.


ПРОЧИТАЈТЕ И:  "Милош Велики" брише црне тачке, асфалт као стакло


Каже да ће у зависношти од тога да ли ће се више градити брза саобраћајница или аутопут вредност "Вожда Карађорђа" кретати од 1,7 милијарди до 2,4 милијарде евра.


До Нове године министарство ће све договорити са Институтом за путеве, рекла је Михајловић и додала да пуно посла треба урадити за почетак радова и да ће се упоредо разматрати и начин финансирања.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Иван ГМ

23.08.2019. 13:05

А шта је са општинским и међуградским саобраћајницама,као преко орања да возимо.

Mika

24.08.2019. 11:20

@Иван ГМ - U mom kraju putevi drugog prioriteta i lokalmi putevi u katastrofalnom stanju.od vremena Velje nije urađeno nista.Ali po gradu se i dalje šminkaju trotoari,trg oko opstine a gradsko zelenilo trosi milione na sezonske biljke

Mica

23.08.2019. 15:05

SAMO VI GRADITE JA SE VOZIM AUTOPUTEM SVAKE GODINE SVE DUŽE I SIGURNIJE TAKO RADE DOMAĆINI