Недимовић: БиХ увози неке производе свињског порекла из Србије

Танјуг

уторак, 20. 08. 2019. у 18:41

Недимовић: БиХ увози неке производе свињског порекла из Србије

Фото Танјуг / Бранислав Недимовић

Министар је навео да је у Београду била и делегација Светске организације здравља животиња из ЕУ, којој је представљено шта његово Министарство ради на сузбијању афричке куге

Српски министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић изјавио је у уторак да је Босна и Херцеговина либерализовала увоз за неке производе свињског порекла из Србије, након забране због појаве афричке куге свиња.

"Колеге из БиХ су спустиле ниво забране, либерализовали су један део робе свињског порекла. Очекујемо да ће колеге из Црне Горе и Македоније донети исту одлуку", рекао је Недимовић одговарајући на питања новинара у амбасади Чешке, где је присуствовао аквизицији компаније Књаз Милош.

Прочитајте још - И код нас стигла афричка куга!

Министар је навео да је у Београду била и делегација Светске организације здравља животиња из ЕУ, којој је представљено шта његово Министарство ради на сузбијању афричке куге.

"Најважније је да будемо транспарентни како би ове привремене мере које су неке земље увеле биле повучене", подвукао је Недимовић.

Каже да је то нормална мера која се примењује када се у некој земљи појави вирус афричке куге свиња и навео да је Србија ту исту меру уводила према другим земљама.

Недимовић је рекао да ће се учинити све како би се спречило ширење вируса афричке куге свиња, и навео да за сада нема нових случајева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације