Председник Србије Александар Вучић присуствоваће сутра по подне отварању аутопута "Милош Велики", на деоници од Обреновца до Љига.

Како је саопштила Служба за сарадњу са медијима председника Србије, Вучић ће у 16.30 сати на наплатној рампи Обреновац разговарати са представницима компанија који су градили ову деоницу.

У 17.10 часова, на искључењу за Уб, председник Вучић разговараће са радницима и представницима компанија које су градиле ову деоницу као и са ловцима и риболовцима из Фазанерије Уб.

На петљи Лајковац-Ваљево, у 17.50 часова, председник Србије присуствоваће представљању туристичког потенцијала који се отвара новим аутопутем и разговараће са радницима и представницима компанија које су градиле ову деоницу.

У 18.30 часова, тунел Бранчић, Вучић ће обићи Оперативни центар за управљање саобраћајем и присуствовати презентацији и дегустацији националних јела и пића са подручја повезаних аутопутем "Милош Велики".

Око 19.00 часова планиране су изјаве за медије.

У 19.30 часова, код петље Љиг, председник Србије Александар Вучић обратиће се грађанима и том приликом означити почетак пуштања у саобраћај аутопута "Милош Велики", наведено је у саопштењу.

ВУЧИЋ: АУТОПУТ МИЛОШ ВЕЛИКИ МЕТАФОРА УСПЕХА СВИХ НАС

Овај пут је метафора успеха свих нас, а то су и изузетне вести за грађане Србије да после 17 година отварамо ауто-пут Милоша Великог, поручио је председник Србије Александар Вучић на Инстаграму уочи сутрашњег отварања новог ауто-пута од Обреновца до Љига.

"Било је потребно много љубави, труда и рада, али и новца, који ми данас као земља имамо, да завршимо овако знацајан пројекат.

То је све засновано на сигурним темељима на којима градимо будућност наше деце и отаџбине", навео је Вучић.

Уз ову поруку на Инстаграм профилу "будућностсрбијеав" објављен је и видео снимак нове деонице ауто-пута.