Русија би могла да уведе ограничења на увоз воћа из Србије?

Танјуг

15. 08. 2019. у 23:47

Русија би могла да уведе ограничења на увоз воћа из Србије?

Илустрација / Фото М. Лабудовић

Русија би могла да уведе привремена ограничења на увоз коштичавог воћа из Србије у случају да се настави извоз заражених воћки, саопштио је Надзорни пољопривредни орган Русије

Русија би могла да уведе привремена ограничења на увоз коштичавог воћа из Србије у случају да се настави извоз заражених воћки, саопштио је Надзорни пољопривредни орган Русије, преноси портал Спутњик.


Како се наводи раније данас одржан је телефонски разговор с директором Управе за заштиту биља Министарства пољопривреде Србије Небојшом Милосављевићем, током којег је руски надзорни орган пренео забринутост због појаве заразе воћа у 12 партија брескви, нектарина и шљива, које су у јулу извезене у Русију.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Sporazum sa Rusima u fitosanitarnoj oblasti u oktobru

"Руски ресор је током разговора саопштио да оставља право да уведе привремена ограничења на увоз коштичавог воћаиз Србије у случају да се настави испорука зараженог воћа у Русију", наводи се у саопштењу.


Милосављевић је рекао да ће његов ресор истражити све случајеве испорука заражених производа, као и да су у овом тренутку у оквиру програма заштите безбедности производа приликом извоза у Русију са списка овлашћених за трговинске односе искључена четири извозника и 200 произвођача воћа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Gloria S.

16.08.2019. 07:37

otrovase nam I pcele I voce.imaju sansu da rade i zarade a oni truju sve nikad im nije dosta.e pa neka .onda in nevalja drzava.