Ердоган 29. августа у Србији, почиње градња аутопута Београд - Сарајево

Танјуг

15. 08. 2019. у 16:36

Ердоган 29. августа у Србији, почиње градња аутопута Београд - Сарајево

Фото Танјуг / АП

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган 29. августа долази у посету Србији, у оквиру које ће председник Александар Вучић и шеф турске државе свечано озваничити почетак радова на изградњи аутопута Београд-Сарајево
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган 29. августа долази у посету Србији, у оквиру које ће председник Александар Вучић и шеф турске државе свечано озваничити почетак радова на изградњи аутопута Београд-Сарајево, сазнаје Танјуг.

Према незваничним информацијама, током Ердоганове посете требало би да буде отворен и почетак радова на реконструкцији пута Нови Пазар-Тутин.

Комерцијални уговор за израду планова детаљне регулације, пројектовање и изградњу деоница ауто-пута Београд-Сарајево између Владе Србије, Путева Србије и турске компаније "Ташјапи" потписан је у децембру прошле године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - POGLEDAJTE: Ovako izleda trasa auto-puta "Miloš Veliki" (VIDEO)

Изградњом ауто-пута Београд-Сарајево Србија добија могућност да се повеже с европским Коридором пет, који повезује Мађарску, Хрватску и БиХ, а БиХ са коридорима 10 и 11 унутар Србије, односно са ауто-путем Београд-Шид, као и саобраћајницом преко Пожеге.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Moravski koridor sa 10 izlaza

Вучић и Ердоган разговарали су крајем јула, телефоном, и констатовали, како је саопштено, напредак политичког дијалога, али и економске сарадње две земље.

Сагласили су се и да се показала добром заједничка одлука о установљавању Високог савета за сарадњу.

Следећа седница тог Савета могла би да буде одржана током предстојеће посете председника Турске Србији.

Ердоган је, иначе, у том телефонском разговору подржао политику мира и сарадње, којом Вучић промовише стабилност у региону, сагласан са српским председником да само тако може да се обезбеди већи интерес инвеститора и економски раст.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

bane

16.08.2019. 04:39

@Alfonso - da moze iz rusije da uvozi radioaktivni otpad i skladistii ga na hhrvatskoj graanici

Traper

15.08.2019. 18:23

Pa nismo mogli sami da napravimo put nego nam turci trebaju turcin kad god uso kod nas nije izaso sa prazne sake

Dragan

15.08.2019. 20:25

Za one koji nemaju elementarno znanje iz geografije: Ovaj autoput uglavnom prolazi kroz Republiku Srpsku i Federaciju BiH i one ce da snose troskove izgradnje. Deonica kroz Srbiju izgradjena je pre 30+ godina osim desetak km do granicnog prelaza na obali reke Save.

Анти Антифа

15.08.2019. 21:49

Тотална бесмилица ауто пут према Сарајеву