СВИ порески обвезници од данас путем мобилне апликације Моја ЛПА (локална пореска администрација), могу да пошаљу централизовани упит стања за порез на имовину за територију целе Србије путем мобилног телефона. Апликација је бесплатна и доступна је и за Android и iOS кориснике.

Путем апликације Моја ЛПА омогућен је упит стања за порез на имовину коришћењем корисничког имена и лозинке, а захтев за доделу истих могу се поднети у надлежној локалној пореској администрацији. Уколико је неко обвезник у више локалних администрација, налог је довољно отворити само у једној.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Кредитом до штедње енергије

Пуштањем у рад портала јединственог информационог система локалне пореске администрације lpa.gov.rs почетком ове године, грађанима, привреди и држави омогућено је да на клик дођу до информација о свом порезу на имовину и другим изворним јавним приходима, да поднесу пријаву за утврђивање пореза на имовину физичких и правних лица, као и да електронски плате настале обавезе. Наши грађани који живе у иностранству могу на лак, брз и бесплатан начин да провере своје пореске обавезе и измире их. До сада је путем портала ЛПА имовину електронским путем пријавило готово 55.000 правних и 350 физичких лица, док је број трансакција електронских плаћања неколико стотина.