СИНИША МАЛИ О ИНВЕСТИЦИОНОМ ПЛАНУ: Србија за пет година неће бити иста као Србија данас!

В.Н.

недеља, 11. 08. 2019. у 15:48

СИНИША МАЛИ О ИНВЕСТИЦИОНОМ ПЛАНУ: Србија за пет година неће бити иста као Србија данас!

Синиша Мали / Фото Танјуг

Мали се осврнуо на инвестициони план о коме је председник причао и истакао да ће се у наредном периоду убрзано радити на томе да Србија постане што боље место за живот
Министар финансија Синиша Мали, поводом инвестиционог плана који је данас представио председник Србије Александар Вучић, изјавио је да смо, захваљујући успешној консолидацији јавних финансија, створили здраву основу да у наредних неколико година потпуно променимо лице Србије.

"Када су вам финансије стабилне, поцињете да размисљате о даљем расту и развоју земље, и то је управо оно што сада радимо. Председник Републике Србије Александар Вучић представио је инвестициони план који ће од Србије направити оно чему тежимо деценијама уназад - развијену земљу са квалитетним условима за живот", навео је Мали у изјави за јавност.


Нагласио је да већ увелико градимо нове путеве, а са тиме ће се наставити и даље, јер желимо на прави начин да повежемо Србију са другим земљама у региону и Европи.

"Инвестициони план подразумева и изградњу примарне и секундарне канализационе мреже, са фабрикама за пречишћавање отпадних вода, и то не само у Београду, већ у целој Србији. У плану је и дигитална инфраструктура, затим станови за младе брацне парове, улагања у енергетску инфраструктуру и туризам, пољопривреду и предузетниство", навео је Мали.


Министар је истакао да су то су све области које су важне за квалитет живота наших грађана и за даљи развој земље и нагласио да Србија за пет година неће бити иста као Србија данас!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације